Matchrapport: Karlstad - Gefle IF 1-2 (0-1)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Axel Norén, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Sebastian Sandlund, Albin Lohikangas, Erik Granat, Sebastian Friman, Jacob Hjelte

Målskyttar Gefle: Jacob Hjelte (40’) Erik Granat (72’)

Hörnor Gefle: 4

Hörnor Karlstad: 2

Sammanfattning

Första halvlek

Båda lagen hade chanser att göra mål i inledningen av matchen. Karlstad hade något fler chanser och bland annat en farlig nick som gick strax utanför stolpen medans Gefle hade några farliga inspel som resulterade i ett par fina skottmöjligheter där skärpan dock inte var där.

Gefle bet sig in mer och mer i matchen och mot slutet av den första halvleken så var Gefle nära flera gånger om att ta ledningen.

Mål 0-1 Gefle (40’) På en hörna lyckades Gefle göra matchens första mål efter att Jacob Hjelte fick träff inne i boxen med fotsulan och bollen letade sig via marken rätt in i mål.

Ställningen var 0-1 till Gefle i halvtid.

Andra halvlek

Den andra halvleken började ungefär som den första slutade med att Gefle stundtals kontrollerade matchbilden med bollinnehav och stabil positionering i försvarsspelet.

Mål 0-2 Gefle (72’) Gefle gjorde sitt andra mål i matchen efter att Erik Granat tog emot en hög djupledsboll och sedan från nära håll lyckades få in ett skott emellan Karlstads uppoffrande försvarare.

Mål 1-2 Karlstad (85’) Hemmalaget gav inte upp och Stefan Zarkovic fick i slutet av matchen till en riktig kanon långt utifrån som seglade in i det vänstra hörnet av målet.

Gefle satsade på att spela av matchen genom att hålla i så mycket boll som möjligt för att förhindra Karlstad från att kunna skapa chanser vilket bidrog till att skapa stora irritationer på planen lagen emellan. Karlstad fyllde på offensivt på tilläggstid och fick dessutom in en kvittering som blev bortdömt.

Slutresultatet blev 1-2 till Gefle.

Text av: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet