Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Christoffer Ericson, Tshutshu Tshakasua, Jacob Hjelte, Amadou Kalabane, Sebastian Sandlund, Albin Lohikangas, Isac Lidberg, Leo Englund

Varningar Gefle: Amadou Kalabane (37’), Kevin Persson (83’), Emin Gadzo (87’)

Gula kort: 1-3

Sammanfattning

Första halvlek

Det var helt klart Hudiksvall som var det vassaste laget från start, både sett till intensitet och synk i presspelet samt att hota framåt.

Mål 1-0 Hudiksvall (8’) Direkt i inledningen av matchen så placerade Abdulmannan Khalil in ledningsmålet från nära håll efter att Hudiksvall kontrat med en kreativ anfallsuppbyggnad.

Hudiksvall höll det tätt bakåt och gjorde det svårt för Gefle att spela sig igenom mittfältet samtidigt som man ständigt hotade Gefles försvar med giftiga kontringar med jämna mellanrum.

Det var klar fördel i första halvlek till Hudiksvall spelmässigt och ställningen i paus var också: 1-0.

Andra halvlek

I den andra halvleken så var Gefle mer aggressiva och försökte spela mer vågat offensivt. Dock så var Hudiksvall fortsatt starka i sin defensiva organisation och förhindrade Gefle från att komma igenom i mitten, vilket ledde till att Gefles anfall ofta slutade med ett inlägg från någon av kanterna.

I slutet av matchen så började Gefle trycka på allt mer och ett antal skottlägen uppstod genom bland annat Jacob Hjelte och Tshutshu Tshakasua, men skärpan var långt ifrån tillräckligt bra för att hota målvakten.

Gefles första skott på mål kom i 87:e matchminuten när inbytte Axel Näsholm slog till strax utanför boxen med ett lågt lurigt skott, men som trots allt klistrades av målvakten.

Slutresultatet blev 1-0.