Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Nils Nilsson, Erik Granat, Oskar Karlsson, Albin Lohikangas, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Målskyttar Gefle: Pontus Jonsson (65’), Isac Lidberg (70’), Erik Granat (79’)

Varningar Gefle: Amadou Kalabane (32‘), Pontus Jonsson (54‘)

Hörnor: 6-5

Gula kort: 1-2

Sammanfattning

Första halvlek

Starten av första havleken var ganska avvaktande från båda lagen som ville välja rätt läge att attackera framåt. Men Gefle var det laget som började bäst chansmässigt. Isac Lidberg hade matchens första riktiga farlighet när han efter en kontring fick ett läge i boxen att placera in bollen vid den bortre stolpen. Men den styrdes ut av en blockerande försvarare.

Hammarby TFF kom tillbaka och tog över taktpinnen i slutet av halvleken och hade ett par halvfarliga målchanser genom bland annat en nick tätt utanför av Alfred Olatomi Olaniyan.

Ställningen var ändå 0-0 efter 45 minuter spelade.

Andra halvlek

I den andra halvleken så hade Gefle fortsatt problem att komma upp i nivå i passningsspelet och synk i pressen. Hammarby TFF började etablera längre anfall och sätta press på Gefles backlinje mer.

Mål 1-0 HTFF (56’) Alfred Olatomi Olaniyan höll sig framme på rätt ställe när inlägget kom från vänsterkanten. Nicken studsade kvickt via marken in i vänstra hörnet av målet.

Med cirka en kvart av andra halvlek spelad så blev matchen avbruten i ungefär en timme som en konsekvens att huvuddomaren skadat sig i en situation. Avbrottet skapade en chans för Gefle att prata ihop sig och komma ut med en ny energi i sista delen av matchen Det var ett helt nytt Gefle som kom ut på planen efter avbrottet.

Mål 1-1 Gefle (65’) Pontus Jonsson fick iväg en riktig kanon utanför straffområdet som seglade in mot den högra stolpen.

Mål 1-2 Gefle (70’) Isac Lidberg fick en perfekt utspark från Tim Markström, sen ryckte han förbi försvararna och stötte in bollen från nära håll.

Mål 1-3 Gefle (79’) Gefle spelade med axlarna nere i slutet av matchen. Erik Granat provade lyckan från långt håll och fick på en kraftfull träff som svängde i en båge runt målvakten.

Slutresultatet blev 1-3 efter en viktig vändning av Gefle.