Matchrapport: GUSK - Gefle IF FF
2018-09-04

Det blev delad poäng för Gefle när laget under lördagen mötte Gamla Upsala SK på bortaplan.

• Den första halvleken såg ut precis som vill, då vi på förhand bestämt oss för att jobba kompakt och försöka vara starka centralt, säger Gefles tränare Tomas Axlund.

Ida Pettersson hade halvlekens hetaste chans när hon kom fri mot målvakten men en miss gjorde att matchen gick till pausvila med 0-0.

Efter en mållös första halvlek skulle det komma att bli en intensiv period i matchen där Gefle tog ledningen men där hemmalaget, inom tio minuter, både kvitterade och gjorde ett ledningsmål.

• Vi inleder den andra halvleken offensivare med ett lite högre utgångsläge och vi får direkt några halvfarliga målchanser. I den 63:e minuten tar vi ledningen efter en mycket vass omställning, dock visar sig glädjen bli kortvarig då vi kort därefter släpper till ett alldeles för billigt mål, säger Axlund.

Då förändrades alla förutsättningar och efter ännu ett baklängesmål så öppnade matchen upp sig totalt.

• Vi kändes starka och till slut gav domaren oss den straff vi borde fått tidigare, Elin sätter den och efter det gick vi för seger.

Avslutningen på matchen är säkert i publikens smak med målchanser åt båda håll, men dålig skärpa i avsluten och två duktiga målvakter gjorde att matchen slutade 2-2.

Härnäst väntar derby när Sandvikens IF, lördag den 8 september klockan 13:00, gästar Gavlevallen. Hoppas vi ses då!

0-1 Elin Bälin 63´

1-1 Josefine Stomberg 66´

2–1 Melinda Edström 72´

2–2 Elin Bälin 80´