Gefle IF
Skott: 9
Skott på mål: 4

Sammanfattning och sammandrag

Inför matchen så påpekade tränaren Marcus Bengtsson att Gefle skulle bli tvungna att fokusera mycket på att försvara mot det Allsvenska motståndet.

Mycket riktigt började första halvlek med ett stort spelövertag från GIF Sundsvall. Gefle fick anstränga sig de första minutrarna för att hålla GIF Sundsvall utanför målområdet.

Men Gefle kom in i matchen spelmässigt mer och mer ju längre halvleken led även om man fick försvara den mesta av tiden.

Gefle lyckades såra GIF Sundsvall med ett par kontringar innan paus men det var ändå Sundsvall som dominerade spelet totalt sett.

Andra halvlek började med en riktig kalldusch efter att Palmlöf rullade in 1-0 till GIF Sundsvall.

Efter målet etablerade Gefle IF sig på övre halvan av planen och försökte skapa lägen.

Men i 57´minuten så såg GIF Sundsvallsspelaren Batanero att den nye Geflemålvakten Jake McGuire stod långt ute och sköt ett fräckt skott från halva planen som var otagbart för McGuire vilket betydde 2-0.

Gefle var illa ute när Frej Engberg fick rött kort efter en neddragning av motståndaren.

Men Gefle höll igen och Julio Fernandes nickade in reduceringen till 2-1 i den 74 minuten efter ett hårt inlägg av Isaac Rojas. Gefle försökte jobba in en kvittering med en man mindre men matchen slutade 2-1.

Sammandrag

8´ GIF Sundsvall får ett bra läge att göra mål på med ett friläge men McGuire med en bra räddning.

14´Gefles första chans kommer när Grace Tanda skjuter utanför från nära håll efter en kontring.

23´Sundsvall får ett friläge och ska bara lägga in bollen i öppet mål men missar på mållinjen.

30´Skott av Sundsvall från högerkanten, räddning av McGuire.

31´Sandlund bryter bollen högt upp i banan och Gefle får en kontring vilken leder till ett skott på mål av Melvin Mårtensson.

33´Gefle får ännu en kontring när Måns Berggren bryter bollen strax utanför Sundsvalls straffområde. Han fick ett bra läge att skjuta men Sundsvallsspelaren hann bryta i sista stund.

39´Fint spel av Gefle på vänsterkanten vilket leder till ett skott från Haaranen men som blockeras,

40´Sundsvall har ett skott som går strax utanför.

44´Nr 27 i Sundsvall får på ett hårt skott som går tätt utanför krysset.

45´Kontring av Gefledär Nilsson slår ett lågt inlägg som dock inte når någon Geflespelare.

45+1´Sundsvall kommer igenom på högerkanten. Skottet från nära håll räddas av McGuire.

Andra Halvlek

46´ MÅL Palmlöf i GIF Sundsvall rullar in 1-0 till hemmalaget efter en djupledsboll på vänsterkanten.

57 MÅL Batanero sätter 2-0 från mittplan efter att han uppfattat att McGuire stått långt ut ifrån målet.

65´RÖTT KORT Frej Engberg drar ner Sundsvalls spelare och får lämna planen. Det resulterar i en farlig frispark som dock skjuts högt över.

70´Skott av Sundsvall mitt på målet. Räddning McGuire.

74´MÅL GEFLE! Inbytte Julio Fernandes är framme och nickar in ett hårt precist inlägg från höger.

78´ Hårt lågt skott av Sundsvall som räddas av McGuire.

88´ Julio Fernandes skott.

1. Sundsvall. Kim Skoglund tar skott i straffområdet efter en kontring. Räddning av McGuire.

93´ Gefle får en sista chans att kvittera på en hörna som blir resultatlös.

94´ Långskott av Rojas som går mitt på mål.