Matchrapport: Gefle IF – Ytterhogdal 6-1 (5-0)

Matchrapport: Gefle IF – Ytterhogdal6-1 (5-0)

Plats: Gavlevallen

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Persson, Norén, Lohikangas, Engberg, Haaranen, Sandlund, Mårtensson Almevid, Tanda, Fernandes

Sammandrag

Första halvlek

Matchen började med ett stort Gefleövertag där Ytterhogdal mest fick ligga i försvarsposition medans Gefle ville rulla mycket boll med en hög press. Det första målet i matchen kom i minut 5 när Julio Fernandes mötte ett inlägg med pannan och distinkt nickade in 1-0 till Gefle.

Ytterhogdal försökte kombinera sig igenom Gefles försvar men man kom inte till några riktigt heta lägen. I minut 26 så var Julio Fernandes framme igen och placerade in 2-0 till Gefle.

Gefle fortsatte såra Ytterhogdal och bara tre minuter efter 2-0 så kom även 3-0 till Gefle efter att målvakten lämnat en retur på ett skott från Mårtensson Almevid som hamnade framför Nils Nilssons fötter som tryckte in bollen i nättaket från nära håll. Julio Fernandes var denna dag inte nöjd med bara två mål utan rullade även in 4-0 till Gefle i minut 30. Första halvlekens Målkavalkad slutade inte där. 5-0 kom i minut 33 då Julio Fernandes lobbade in bollen från långt håll. Brasilianaren stod nu alltså på 4 mål efter 33 minuter. Gefle fortsatte trycka på framåt i slutet av första halvlek men det stannade vid 5-0 till Gefle.

Andra halvlek

Den andra halvleken var mer jämn då Ytterhogdal ryckte upp sig medans Gefle sänkte intensiteten i presspelet. I den 46e minuten så gjorde Ytterhogdal en reducering till 5-1 från nära håll efter en tilltrasslad situation i boxen. Gefle fick vänja sig med att ligga i försvarsposition i stora delar av andra halvlek medans Ytterhogdal försökte äga mer boll och hitta ytor att kunna spela sig igenom Gefleförsvaret. Men Gefleförsvaret släppte inte till så mycket och istället så lyckades Gefle kontra sig till ett par skottlägen genom framför allt höga djupledsbollar mot kanterna. I den 85e minuten så snodde Isaac Rojas bollen högt upp i planen och lyckades rulla in 6-1 till Gefle vilket var det sista målet i dagens målrika match. Totalt sett så var Gefle bäst i första halvlek och andra halvlek var mer jämn. Slutresultat: 6-1.

Målskyttar Gefle:

5´1-0 Fernandes

26´2-0 Fernandes

29´3-0 Nilsson

30´4-0 Fernandes

33´5-0 Fernandes

85´6-1 Rojas

Gula kort Gefle:

Gula kort Ytterhogdal:

Byten Gefle:

22´Ejerblad ut, Nilsson in

71Éngberg ut, Ranera in

79´Tanda ut, Zeru in