Matchrapport: Gefle IF – Vasalunds IF 3-3 (1-2)

Domare: Fikret Buqa

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Norén, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Lohikangas, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek
Matchen började starkast av gästerna Vasalund som använde en hög press på ett Gefle som uppträdde mer avvaktande.

0-1 (10´) Vasalund fick utdelning direkt i matchen när Elkin Bolut stod för en kylig nedtagning i boxen och skickade iväg ett kraftfullt skott som gick ribba in bakom en chanslös Jake McGuire.

Bortalagets självförtroende stärktes efter målet och fortsatte pressa Gefle hårt och aggressivt vilket gjorde att Gefle hade svårt att skapa chanser.

Efter halva första halvlek spelad så hade Vasalund två chanser att göra mål på men som inte gav resultat.

Gefles första stora chans kom i minut 33 när Ranera fick på ett pressat skott mot det bortre krysset som dock styrdes ut till en resultatlös hörna.

1-1 (38´) Gefle kom in mer och mer i matchen ju längre halvleken led och kvitteringen kom efter en kontring på högerkanten när Nilsson slog in ett perfekt inlägg till Rojas som inne i boxen fick till en välplacerad nick in i det bortre hörnet av målet.

1-2 (45+1´) Kort därefter precis innan paus höll sig Elkin Bolut återigen sig framme i boxen och nickade in 1-2 till bortalaget efter en försvarsmiss.

1-2 Var resultatet i halvtid.

Andra halvlek

Vasalund slog av på sin press efter ledningsmålet och skapade emellanåt farliga kontringar samtidigt som Gefle fick chans att äga mer boll och skapa tryck framåt.

1-3 (60´) Vasalund fick en omställning där Mai Traore drev med bollen från mittplan och drog sedan på ett långskott strax utanför boxen som var hårt nog för att kunna överlista McGuire i geflemålet.

Målet innebar en stor uppförsbacke för Gefle som på förhand ville vinna denna matchen. Gefletränaren agerade därefter och valde att byta in lite fräsch energi i form av Fernandes, Berggen och Zeru för att kunna få till ett tryck mot Vasalunds mål den sista delen av matchen.

2-3 (77´) Gefles hopp om poäng förnyades starkt efter att Adrian Bjelkendal Haaranen slog till från långt håll med ett hårt skott som seglade in i det vänstra hörnet av målet.

3-3 (85´) Gefles energinivå var på topp efter 2-3 målet och bara några minuter efter så jobbade Gefle också in kvitteringen efter att inhopparen Zeru kliniskt satte bollen med kraft i det ena hörnet av målet. Ett viktigt mål för hemmalaget.

Gefle var inte nöjda där utan fortsatte trycka på för ett vinnande mål. Och nära var man när Fernandes fick ett bra läge i boxen på tilläggstid, men det låga skottet räddades av Vasalunds målvakt.

Matchen slutade 3-3 med en delad poäng efter en dramatisk avslutning på matchen.

Målskyttar Gefle IF
38´ Isac Rojas (Assist: Nils Nilsson)
77´ Adrian Bjelkendal Haaranen (Assist: Måns Berggren)
85´ Nahom Zeru (Assist: Albin Lohikangas)

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF
73’ Tanda ut, Fenandes in
76’ Ranera ut, Berggren in
81’ Norén ut, Zeru in