Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Tshutshu Tshakasua, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Adrian Bjelkendal Haaranen, Iu Ranera, Sebastian Sandlund, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Erik Granat

Målskyttar Gefle: Amadou Kalabane (90+5’)

Gula kort Gefle:  Sebastian Sandlund (16’), Axel Näsholm (70’), Nils Nilsson (90+1’)

Gula kort: 3-1

Röda kort: 1-0

Sammanfattning

Första halvlek

Matchen började jämnt där Gefle ville äga mycket boll. Vasalund pressade högt ofta vilket gjorde att Gefle fick anstränga sig rejält för att spela sig ur trånga lägen med jämna mellanrum.

Mål 0-1 Vasalund (11’) Efter 11 minuter spelade så tvingade Vasalund fram ett misstag från Gefle med sin höga press vilket ledde fram till en straffspark som Charbel Georges tog vara på och placerade in bollen med kraft i det vänstra hörnet av målet.

Matchen var fortsatt jämn med mycket spel fram och tillbaka efter första halvan av första halvlek men Vasalund åt sig mer och mer in i matchen.

Mål 0-2 Vasalund (30’) I ett resultat av att bortalaget pressade högt så fick Marko Nikolic  tag på en passning strax utanför boxen och slog till direkt vilket resulterade i ett perfekt skott som efter en styrning seglade in i målet via högra stolpen.

Ställningen i halvtid var 0-2.

Andra halvlek

I inledningen av andra halvleken så fick Gefle sin bästa chans i matchen när Jacob Hjelte kom igenom i djupet efter en perfekt passninga av Erik Granat. Skottet gick dock utanför.

Mål 0-3 Vasalund (52’) Efter en kontroversiell bollvinst av Vasalund högt upp i planen så kunde gästerna sätta dit trean efter en teknisk vändning och skott innifrån straffområdet av Ekin Bulut mot den vänstra stolpen.

Geflespelarna såg tröttkörda ut i andra halvlek som ett resultat av en väldigt böljande matchbild med många hundra-meters-löpningar. Vasalund passade då på att trycka på mer framåt och utnyttja ytorna och skapa fler målchanser. Tim Markström hade därav en svettig dag på jobbet.

Gefle fick sitt andra friläge i matchen efter 77 minuter när inbytte Måns Berggren snodde åt sig bollen från siste mittback. Han försökte placera in bollen i vänstra hörnet men målvakten lyckades läsa avslutet.

Mål 1-3 Gefle (90+5’) På tilläggstid så fick Gefle en hörna där Axel Näsholm levererade en perfekt boll till Amadou Kalabane som hoppade högst och stångade in bollen med kraft rakt in i mål.

Slutresultatet blev 1-3.