Matchrapport: Gefle IF – Valbo FF 8-0 (3-0)

Plats: Gavlevallen

Startuppställning Gefle IF: William Lindqvist, Amadou Kalabane, Axel Lindberg Norén, Jacob Ejerblad, Nils Nilsson, Erik Granat, Sebastian Sandlund, Albin Lohikangas, Måns Berggren, Isac Lidberg, Ibrahim Alhassan
Sammanfattning

Första halvlek
Gefle tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen och motståndarna Valbo fick inte låna bollen många stunder.
1-0 Ibrahim Alhassan (14´) Gefle fick sitt första mål tidigt när Ibrahim Alhassan placerade från nära håll bollen efter ett inspel från vänsterkanten.
2-0 Isac Lidberg (22´) Bortalaget hade problem att hantera Gefles forward Isac Lidberg som fick komma in i straffområdet och krångla iväg ett skott placerat i det vänstra hörnet av målet.
3-0 Måns Berggren (31´) Måns Berggren fick till en riktig pärla med en kvart kvar av första halvlek som seglade in högt i det vänstra hörnet av målet helt otagbart för Valbos målvakt.
3-0 var ställningen i halvtid vilket var mycket logiskt sett till Gefles spelövertag.
Andra halvlek
4-0 Isac Lidberg (48´) Albin Lohikangas skickade in en låg boll från kanten som Isac Lidberg stötte in från nära håll och utökade därför Gefles ledning till 4-0 direkt efter pausvilan.
5-0 Isac Lidberg (52´) Isac Lidberg höll sig återigen på rätt ställe vid rätt tidpunkt och skickade in femman efter en retur i boxen.
6-0 Måns Berggren (59´) Måns Berggren kom igenom i boxen och kunde placera in bollen distinkt och utöka Gefles ledning till 6-0.
7-0 Amadou Kalabane (72´) Gefle fick en straff efter en stökig situation vid målområdet och den tog Amadou Kalabane vara på genom att skicka in den högt i det vänstra hörnet. Målvakten slängde sig åt rätt håll men kunde inte nå bollen.
8-0 Tshutshu Tshakashua (87´) Den inbytte Tshutshu Tshakashua tog vara på en möjlighet att komma med i målprotokollen efter att ha nickat in en hörna i det högra hörnet.
Slutresultatet blev 8-0 till hemmalaget.
Text: Markus Löf