Matchrapport: Gefle IF – Valbo FF 3-0 (3-0)

Ejerblad, Berggren, Sandlund, Mattsson, Mårtensson Almevid,

Nilsson, Rojas

Sammandrag

Första halvlek

Matchen började med en hög offensiv press av Gefle som ville äga bollen. Första halvan av första halvlek tillhörde Gefle som fick två tidiga mål genom Måns Berggren med 1-0 i minut 9 efter ett hårt skott stolpe-stolpe in i mål och Isaac Rojas med 2-0 i minut 15 med ett fint placerat skott i det högra hörnet av målet.

I mitten av första halvlek så började Gefle driva ner tempot lite. Valbo lyckades komma till en del kontringar men ingen av dom skapade någon som helst farlighet för McGuire i Geflemålet som inte behövde göra en enda räddning i första halvlek. Gefle fortsatte kontrollera matchbilden och i minut 35 så kom även 3-0 till Gefle då Nisse Nilsson kyligt placerade in bollen i nätmaskorna mot sin gamla klubb.

Resultatet var 3-0 efter första halvlek.

Andra halvlek

Andra halvlek var lite mer avvaktande från Gefles sida som fortfarande pressade aggressivt och ägde mest boll men var mer tålmodiga när det gällde att skapa chanser framåt eftersom att man redan hade gjort tre mål i första halvlek. Efter en kvart av andra halvlek så hade Valbo två avslut inom loppet av två minuter som blev resultatlösa. Gefle fortsatte också att skapa chanser och hade flera jättelägen att göra mål genom bland annat Julio Fernandes som hade chans från nära håll att göra mål men som målvakten räddade och Haaranen som i den 77e minuten hade ett fint nickläge i boxen men som gick rakt på mål. Gefle tryckte på offensivt och hade många lägen men slutresultatet stannade vid 3-0.

Målskyttar Gefle:

Måns Berggren 1-0

15´Isaac Rojas 2-0

35´Nils Nilsson 3-0

Händelser:

5´Nick utanför av Nisse Nilsson efter inlägg från högerkanten av Ejerblad.

9´Mål Gefle! Måns Berggren skjuter ett hårt skott med vänsterdojan som går stolpe-stolpe in efter att bollen studsat ut till ett perfekt skottläge.

15´Mål Gefle! Rojas får en fin passning till vänster i boxen och skjuter in ett kraftfullt lågt skott i det högra hörnet.

17´Gefle kontrar och Berggren får till ett välriktat skott mot det vänstra krysset men målvakten gör en bra räddning.

35´Mål Gefle! Nisse Nilsson får sitt namn i målprotokollet när han rullar in bollen i det vänstra hörnet efter en aggressiv press från Gefle högt upp i banan.

41´Rojas har ett avslut som går utanför till vänster om målet.

43´Berggren med ett lurigt avslut som går utanför på höger sida om stolpen.

45´Första halvlek: 3-0

59´Valbo har sitt första avslut på mål men bollen går rakt på McGuire som inte har några problem.

60´Berggren får ett läge i boxen och skjuter ett hårt skott men Valbos målvakt är med på noterna.

61´Valbo genom Tshutshu har ett läge och skjuter ett hårt skott som McGuire räddar.

61´Nils Nilsson får ett friläge och försöker placera in bollen i det vänstra hörnet men målvakten kommer ut och räddar skottet.

65´Måns Berggren försöker sig på en volley från långt håll men bollen landar i snöhögen bredvid målet.

67´Valbospelaren försöker ta sig igenom Gefleförsvaret och får till ett skott som McGuire klistrar.

68´Gefle har en nick genom Rojas som går utanför mål.

70´Julio Fernandes får ett jätteläge från nära håll efter ett lågt inlägg från vänster men skottet går rakt på målvakten.

77´Haaranen blir helt fri i boxen och nickar bollen mot mål. Men målvakten är där och räddar.

81´Melvin Mårtensson Almevid med utgångsposition på vänsterkanten gör en fräck fint och tar ett hårt avslut utifrån som går mitt på mål som målvakten tar.

90+´Gefle får en bra möjlighet när Haaranen strax utanför straffområdet skjuter hårt över ribban.

Slutresultat: 3-0

Text: Markus Löf