Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Christoffer Ericson, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Oskar Karlsson, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Leo Englund, Pontus Jonsson

Målskyttar Gefle: Pontus Jonsson (37’), Isac Lidberg (80’)

Varningar Gefle: Leo Englund (35‘), Oskar Karlsson (44’), Linus Sahlin (56’)

Hörnor: 1-3

Gula kort: 3-3

Sammanfattning

Första halvlek

I början av matchen så var det Gefle som var laget som ville mest framåt. Gefles anfall ställde många frågor till Umeås backlinje i den första halvtimmen av matchen. Jacob Hjelte, Erik Granat och Amadou Kalabane hade alla skottförsök med blandade resultat.

Mål 1-0 Gefle (37’) Efter ett spelövertag från Gefle så lyckades man i slutet av halvleken att trycka in ledningsmålet när Pontus Jonsson befann sig på rätt ställe vid rätt tidpunkt i boxen efter ett inlägg från högerkanten av Leo Englund.

Ställningen var 1-0 i halvtid.

Andra halvlek

Umeå tände till ordentligt och började hota mycket mer under inledningen av den andra halvleken medans Gefle ville försvara sin ledning.

Mål 1-1 Umeå (56’) Tarik Hamza höll sig framme på en frispark och kunde enkelt stöta in bollen från nära håll efter att bollen runnit igenom försvaret.

Mål 1-2 Umeå (63’) Bortalaget utnyttjade sitt momentum och fick in sitt andra mål kort efter kvitteringen när Adam Chennoufi petade in bollen i mål efter ett luftduell som ett resultat av ett bra inlägg från högerkanten.

Mål 2-2 Gefle (80’) Gefle vände tillbaka matchbilden tillslut och lyckades trycka in kvitteringen genom inbytte Isac Lidberg som tog emot ett lågt inlägg snett inåt bakåt från Jacob Hjelte. Lidberg fick en perfekt träff som borrade sig ner i det bortre hörnet av målet.

Gefle tryckte på för att få in ett avgörande mål men kom inte närmare än två halvfarliga avslut av Isac Lidberg och Axel Näsholm.