Matchrapport: Gefle IF – Umeå FC 1-2 (0-1)

Domare: Tom Ghorbani

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Sandlund, Haaranen, Faiqi, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek
Matchen börjades starkast av Umeå som använde en aggressiv hög press mot Gefle som hade en låg utgångspunkt.

0-1 (20´) Umeå hade ett tryck mot Gefles mål vilket resulterade i ett antal skott. Och efter tjugo minuter spelade så gjorde bortalaget matchens första mål efter ett överraskande inlägg från vänsterkanten och Yeboah höll sig framme i boxen och dunkade in 0-1.

Gefle var fortsatt nedtryckta under den första halvleken men man kom ibland upp på kontringar och Nilsson var nära att kvittera i minut 31 efter ett hårt stolpskott från högerkanten. Men bollen gick inte Gefles väg denna gång.

Matchen kontrollerades fortfarande av Umeå i slutet av halvleken men inget mer mål gjordes och resultatet i halvtid var 0-1 till gästerna.

Andra halvlek
I början av andra halvlek så såg Umeå ut att fortsätta att kontrollera matchen med sitt bollinnehav, men allt ändrades i minut 50 när Lindmark i Umeå fick en frilägesutvisning vilket innebar att Gefle skulle få möjlighet att spela nästan en hel halvlek med en man mer.

Gefle försökte ta vara på möjligheten och tog över bollinnehavet sakta men säkert och började trycka på för att skapa chanser framåt. Och skottlägena började komma i form av Tanda med ett giftigt volleyförsök och ett par skott av Sandlund, Haaranen och Ranera.

Bollen ville dock inte in och tränaren bytte därför in Mattsson, Fernandes och Zeru för att skapa ännu mer tryck mot målet.

1-1 (90´) Gefles tryck gav tillslut utdelning efter att Ranera lyckades nicka in bollen i mål från nära håll efter ett inlägg från högerkanten där Nilsson stod för framspelet.

1-2 (94´) Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat men i drabbningens allra sista moment av matchen så fick Umeå en straff tilldelad efter en fällning i straffområdet, och straffen förvaltades säkert av Isaac Boye vilket fastställde slutresultatet till en snöplig 1-2 förlust för Gefle.

Slut: 1-2

Målskytt Gefle IF
90´ Iu Ranera (Assist: Nils Nilsson)

Gula kort Gefle IF
90+4´ Amadou Kalabane

Byten Gefle IF
73’ Ejerblad ut, Mattsson in
76’ Rojas ut, Fernandes in
79’ Faiqi ut, Zeru in