Matchrapport Gefle IF - Team TG 2-1 (2-0)

Matchrapport: Gefle IF – Team TG 2-1 (2-0)

Domare: Martin Segerud

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Persson, Nilsson, Ranera, Sandlund, Mattsson, Mårtensson Almevid, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Början av första halvlek präglades av ett ställningskrig där båda lagen försökte ta ett grepp om matchbilden.

Den första farligheten kom när Team TG fick ett farligt skottläge i boxen men där Ejerblad lyckades göra en otroligt viktig brytning för Gefle i sista stund vilket potentiellt förhindrade Team TG från att ta ledningen.

Matchbilden svängde över lite till Gefles fördel och i minut 3 lyckades Rojas tråckla sig fri i boxen och fick ur en snäv vinkel iväg ett avslut som styrdes ut av Team TGs målvakt.

I minut 18 hade Linus Sahlin ett skott men Jake McGuire gjorde inga misstag.

Gefle hade en del farliga kontringsmöjligheter i matchen och i minut 32 kom 1-0 till hemmalaget på en kontring när Linus Mattsson i full fart från högerkanten slog en fin passning till en framstormande Melvin Mårtensson Almevid som sedan tryckte in bollen i nättaket.

Målet gav positiv energi till Gefle som tog över matchbilden mer och mer. Och i minut 36 gjorde också Gefle 2-0 efter att Grace Tanda slog in en passning från höger hela vägen till Isac Rojas som trots en felträff fick in bollen bakom Team TG-målvakten.

Team TG försökte få in en reducering innan paus och hade ett skott från Fredrik Johansson, men Gefle höll tätt bakåt och ställningen var 2-0 i paus.

Andra halvlek

I andra halvlek var det tydligt att Gefle var nöjda med sin 2-0ledning och satsade extra mycket på att vara noggranna i positionsspelet och inte släppa till något gratis till Team TG.

I minut 55 fick Team TG en farlig chans i boxen där McGuireräddade det första skottet samtidigt som returen blev avvinkad för offside.

Team TG fortsatte äga mest boll och försökte hitta målchanser men den sista passningen var oftast inte tillräckligt bra samtidigt som Gefleförsvaret höll igen bra.

I mitten av andra halvlek så gjorde Mackan tre byten där Rojas, Mattsson och Tanda byttes ut mot Fernandes, Haaranen och Berggren för att få in mer löpenergi i anfallet och på så sätt kunna hålla högre press på Team TGs backlinje och kunna störa deras uppspel.

Team TG fick utdelning på sitt spelövertag i andra halvlek när Linus Marklund tryckte in 2-1 till bortalaget efter att långskottet touchade en Geflespelare och ställde McGuire i målet som var på väg mot det andra hållet av målet.

Gefle fick kämpa för att hålla sin ledning men man hade också stora kontringsmöjligheter i slutet av matchen att kunna punktera matchen däribland i minut 82 när Julio Fernandes tog emot bollen precis utanför boxen och drog iväg ett listigt skott som var hårt men dock för rakt mot målvakten.

Team TG fortsatte trycka på och i minut 90+1 fick de sitt bästa läge i matchen efter att Linus Sahlin fick dra iväg en nick mitt framför mål men som otroligt nog gick rakt på McGuire som enkelt kunde rädda.

Gästerna kom inte till något bättre läge av det som var kvar av tilläggstiden och Gefle lyckades hålla ut och ta sin fjärde 3 poängare för säsongen.

Slutresultatet blev 2-1 till Gefle IF.