Matchrapport: Gefle IF - Täby FK 0-3 (0-2)

Domare: Adi Aganovic

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Axel Norén, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Sebastian Sandlund, Albin Lohikangas, Erik Granat, Nils Nilsson, Sebastian Friman

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle fick en riktig chockstart när Täby i den första minuten av matchen gjorde 0-1 målet efter ett kvickt anfall på den högra kanten som avlutades inne i boxen lågt mot den bortre stolpen.

Täby spelade organiserat i försvarsspelet och gjorde det svårt för Gefle att hitta igenom. Och de gånger som Gefle väl hittade igenom så var skärpan i avsluten inte där.

Efter 30 minuter så utökade Täby sin ledning till 0-2 efter en nick i det vänstra hörnet av målet efter att ha fått kontakt med pannan på ett långt inkast.

Ställningen var 0-2 i halvtid.

Andra halvlek

Gefle ryckte upp sig en aning i den andra halvleken och visade en förbättrad intensitet och fokus i spelet. Man försökte trycka på för att få in ett reduceringsmål men Täby var så pass organiserade att Gefle inte kom till de heta chanserna som hade behövts för att få in en reducering.

Istället satte Täby 0-3 och spiken i kistan på tilläggstid när man utnyttjade ytorna som uppstod på grund av Gefles slutforcering. Skottet placerades lågt i det vänstra hörnet av målet.

Slutresultatet blev 0-3.

Text av: Markus Löf