Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Theodor Hansemon, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Erik Granat, Albin Lohikangas, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Målskyttar Gefle: Linus Sahlin (12’), Leo Englund (64’), Jacob Hjelte (72’), Linus Sahlin (83’)

Hörnor: 6-5

Varningar: 1-2

Sammanfattning

Första halvlek

I inledningen av matchen så var Täby pigga och ville framåt. Gefle var lite avvaktande i pressen och ville äga bollen inom laget så mycket som möjligt.

1-0 (12’) Gefle började komma in mer och mer i matchen efter ett tag. Efter tolv minuter fick hemmalaget en frispark en bit utanför straffområdet. Erik Granat slog ett perfekt inlägg som Linus Sahlin nickade in vid sin närmsta stolpe.

1-1 (27’) Täby ordnade en straff efter att bollen tagit på handen på en Geflespelare. Hugo Näslunds skott letade sig in högt i det högra hörnet av målet.

Isac Lidberg hade ett tungt distansskott i slutet av halvleken som gjorde det svettigt för målvakten att hinna med att styra ut bollen från målet.

Ställningen var 1-1 i halvtid.

Andra halvlek

Gefle kom ut aggressivt i andra halvlek och spelade med en hög nivå. Täby fick kämpa hårt för att inte släppa till några chanser bakåt.

2-1 (64’) Gefle lyckades få in sitt andra mål efter att Leo Englund placerade in bollen i nät efter att ha blivit serverad av Tshutshu Tshakasua.

3-1 (72’) Ett fyndigt anfall uppstartat av Sebastian Sandlund. Efter några kombinationer så nådde bollen tillslut fram till Jacob Hjelte som befann sig på rätt plats i boxen och slog till med ett skott som borrade sig in i nättaket.

4-1 (83’) Gefle fortsatte mata på framåt och fick in det fjärde målet när Linus Sahlin tog position i boxen och fick en passning från kanten. Skottet skruvade sig in i det högra hörnet av målet.

Slutresultat: 4-1.