Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Måns Berggren, Adrian Bjelkendal Haaranen, Iu Ranera, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle: Axel Näsholm (6’), Isac Lidberg (38’, 61’), Måns Berggren (51’), Albin Lohikangas (87’), Oskar Karlsson (90+3’)

Gula kort Gefle: Isac Lidberg (24’) Jacob Ejerblad (28’), Amadou Kalabane (48’)

Hörnor: 3-3

Gula kort: 3-2

Sammanfattning

Första halvlek

I inledningen av matchen så var det Gefle som började bäst och hade mest boll. Sollentuna hade problem framför allt med att hantera hemmalagets kombinationsspel.

Mål 1-0 Gefle IF (6’) På en kontring i början av matchen så lyckades Axel Näsholm ta sig in i banan från kanten och skruva in bollen hårt upp i det bortre krysset av målet.

Efter målet så började Gefle bli lite mer passiva samtidigt som Sollentuna bit för bit åt sig in i matchen och började skapa allt mer framåt.

Mål 1-1 Sollentuna (24’) Kvitteringen kom rättvist i mitten av halvleken när Lucas Forsberg fick på en kanon utanför straffområdet som seglade in i det vänstra hörnet av målet förbi Tim Markström.

Mål 1-2 Sollentuna (29’) Bortalaget fick ännu mer energi av målet och tog några minuter senare ledningen på straff genom Eyasu Alemayehu.

Efter att Sollentuna vänt underläge till ledning så samlade Gefle ihop laget för att snacka ihop sig. Detta var något som skulle ge effekt.

Mål 2-2 Gefle IF (38’) Isac Lidberg höll sig framme med hög press och tvingade Sollentunas försvar till ett misstag mitt framför mål som gjorde att han kunde ta vara på chansen att vräka in kvitteringen för hemmalaget strax innan pausvilan.

Ställningen i halvtid var 2-2.

Andra halvlek

Det var Gefle som startade halvleken bäst efter att ha fått en moralboost av kvitteringen strax innan halvtid.

Mål 3-2 Gefle IF (51’) Tidigt i andra halvlek så tog Gefle återigen ledningen i matchen när Måns Berggren slog in ett långt inlägg från högerkanten mot den bortre stolpen som seglade in hela vägen in i mål.

Mål 4-2 Gefle IF (61’) Matchen stod och vägde lite efter målet eftersom att Sollentuna ville gå framåt för att skapa chanser till en potentiell kvittering. Men istället så var det Gefle genom Isac Lidberg som utökade Gefles ledning efter att han tryckte sig in i banan och slog till med ett skott strax utanför straffområdet av ren urkraft som borrade sig ner i det vänstra hörnet av målet.

Mål 5-2 Gefle IF (87’) Albin Lohikangas fick chansen på frispark och tog den när han placerade in bollen i det vänstra hörnet av målet.

Mål 6-2 Gefle IF (90+3’) Den inbytte Oskar Karlsson hade inte varit på plan i många minuter när han slog till och gjorde mål på en retur i boxen efter en snabb kontring på vänsterkanten och punkterade då slutresultatet till 6-2.

Slutresultatet blev en 6-2 vinst till Gefle IF.

Statistik: Svenska fotbollförbundet

Text: Markus Löf

Bild: Nils Westberg Löfgren