Matchrapport: Gefle IF – Sollentuna FK 1-1 (0-0)

Datum och tid: 23 februari kl 15:00
Plats: Gavlevallen

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Brynjarsson, Kalabane, Norén, Lohikangas, Haaranen, Bjurman, Persson, Berggren, Nilsson, Tanda

Sammandrag:

Matchen började med att Gefle hade mycket boll och pressade högt mot Sollentuna. Efter ett tag så började Sollentuna ta över spelet en aning och hade en del lägen att kunna gå på avslut men Geflespelarna var ofta med på noterna med att bryta i sista stund.

I första halvlek så hade Gefle inte några riktigt vassa avslutslägen förutom en nick från Grace Tanda som gick över målet.

Sollentunas tighta försvar gjorde att Gefle började satsa en del på höga djupledsbollar i andra delen av första halvlek för att försöka ta sig fram i banan på det sättet.

Men resultatet förblev 0-0 efter första halvlek.

Inga byten gjordes av Gefle i pausvilan.

Matchbilden i början av andra halvlek var väldigt lik den sista delen av första halvlek.

I den 52 minuten lyckades Gefle få in en boll bakom nätet. Men domaren dömde bort målet för offside.

Efter bortdömda målet så tog Sollentuna över matchbilden en stund och har några lägen att göra mål på. I den 59 minuten så kom även 0-1 till gästerna efter att Sollentunaspelaren kunnat lägga in bollen från nära håll.

Gefle försöker öka tempot och takten i sista perioden av matchen och letar lägen att kunna göra ett kvitteringsmål.

Tillslut i minut 89 så kom ett psykologiskt viktigt 1-1 mål för Gefle genom Melvin Mårtensson Almevid efter att ett skott lämnat en retur åt honom.

Matchen slutade 1-1.

Höjdpunkter

Första halvlek

10´ Sollentuna vinner bollen högt upp till vänster och får på ett avslut på mål som räddas av McGuire.

12´ Sollentuna får en farlig kontring till höger men passningen når inte fram till medspelaren.

Sollentuna tar över spelet en aning efter minut 12.

22´ Frispark Gefle utanför straffområdet till vänster efter en neddragning efter en kontring. Inlägget togs av målvakten.

25´ Tackling av Husein Aly (Sollentuna) som resulterar i gult kort.

32´ Nick av Gefle över målet.

39´ Nick över av Sollentuna efter inlägg från vänster.

42´ Sollentuna får ett bra läge att skjuta efter en tilltrasslad situation i boxen men Gefle lyckas rensa bort bollen.

Andra halvlek

4´ Blockerat skott av Berggren sedan Tanda slagit ett inlägg från höger.

48´Tanda får en hög djupledsboll och drar till på volley men blir blockat ut till en hörna som blir resultatlös.

52´ Gefle Har en boll i nät, men domaren dömer offside.

54´ Skott av Sollentuna.

59´ Sollentuna kommer via fint spel på vänsterkanten igenom i boxen och skjuter ett hårt skott tätt utanför den vänstra stolpen.

60´MÅL Sollentuna. Sollentuna får ett läge från nära håll och lägger in bollen bakom McGuire.

75´ Frispark för Gefle. Frisparken slås in mot boxen och når Norén som otäckt smäller ihop med målvakten. Men efter ett tag så reser han sig upp igen och ser ut att må okej.

80´Sollentuna får hörna och når en spelare som nickar rakt på McGuire.

81´ Gefle ställer om genom Melvin Mårtensson Almevid och får en hörna som blir resultatlös.

89´ MÅL Gefle! Melvin Mårtensson Almevid lägger in bollen i målet inne i boxen.