Matchrapport: Gefle IF – Sollentuna FF 0-0 (0-0)

Domare: Tom Ghorbani

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Persson, Nilsson, Ranera, Haaranen, Mattsson, Engberg, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek
Sollentuna som hade bra självförtroende efter en 6-0 seger mot Sylvia kände sig i början av matchen bekväma med att rulla runt bollen inom laget samtidigt som Gefle använde en aggressiv press i sina zoner så att bortalaget skulle få problem att skära igenom Gefleförsvaret.

Det var dock Sollentuna som lyckades skapa de hetaste chanserna i början av matchen, och närmare bestämt genom Kalle Ramsell som hade 3 skott på mål inom loppet av 12 minuter men där McGuire i Geflemålet gjorde sitt jobb.

Gefle spelade sig in i matchen och fick till skottlägen via Rojas efter ett fint spel i mitten men där bollen sköts utanför och ett läge genom Tanda som fick ett läge i boxen och försökte sig på en cykelspark, men den gången gick bollen över målet.

Sollentuna var nära att ta ledningen strax före paus efter ett skott som tog i ribban. Men närmare än så kom inte något av lagen och ställningen var 0-0 i pausvilan.

Andra halvlek
I början av andra halvlek så såg båda lagen trötta ut vilket troligtvis berodde på den varma luften i arenan. Båda lagen försvarade sig bra och den första farligheten i andra halvlek kom inte för än i minut 59 när Rashidi fick på ett långskott som han skickade hårt över målet.

Tio minuter senare fick Gefle på en kontring där Mattsson fick bollen till vänster och sedan drog in ett inlägg till Nilsson som sedan fick på ett skott som seglade över målet.

Mackan bytte under andra halvlek in Fernandes, Berggren och Lohikangas mot Haaranen, Rojas och Engberg.

Sollentuna fick ett till skottläge i minut 75 av Kalle Ramsell utifrån men skottet gick återigen över.

Båda lagen försökte skapa lägen för att avgöra matchen och Gefles bästa läge kom i minut 89 på en hörna när Kalabane i boxen lyckades få iväg ett hårt lågt skott som Sollentunas målvakt dock lyckades hinna ner till backen och greppa.

Julio Fernandes som byttes in bidrog med positiv energi till Gefle och kom på tilläggstid igenom Sollentunas välorganiserade försvar men blev sedan neddragen vilket resulterade i en frilägesutvisning för Sollentuna. Men Gefles efterföljande frispark blev resultatlös.

Matchen slutade 0-0 och Gefle och Sollentuna fick nöja sig med en poäng var denna varma och soliga dag.

Gula kort Gefle IF
38’ Kalabane
77’ Rojas

Röda kort:
90+’ Söderberg (Sollentuna FF)

Byten Gefle IF
72’ Haaranen ut, Fernandes in
80’ Rojas ut, Berggren in
80’ Engberg ut, Lohikangas in