Matchrapport: Gefle IF - Sandvikens IF 0-0
2019-05-07

Efter nervösa slutminuter blev det 0-0 i derbyt mellan Gefle och Sandviken under lördagseftermiddagen på Gavlevallen.

Tränare Tomas Axlund pratade inför matchen om hur tålamodet skulle komma att bli viktigt, likaså inledningen av matchen. Gefle visade, serieledarna Sandvikens IF, redan från start prov på ett tätt försvarsspel där ex-SIFaren Klara Spångberg var viktig.

Gefle fortsatte att jobba med tålamod och kunde mer och mer jobba sig in i den första halvleken, även om de riktigt heta målchanserna uteblev.

• Matchinledningen visste vi skulle bli viktig och den tycker jag att vi lyckades med, vi stod upp bra vilket gjorde att de inte kunde bli lika framåtlutade offensivt. Vi skapade samtidigt några hörnor och omställningar, säger Axlund.

I den andra halvleken var gästerna offensiva och hade flertalet vassa lägen men en storspelande Tilda Keisu i Geflemålet lyckades rädda både skott och sina egna returer vilket gjorde att matchen levde.

Trots Sandvikens spelövertag i andra halvlek hade Gefle ett par chanser där Karin Weinachts inspel till Jessica Westrin i den 64:e minuten var den bästa.

Keisu fortsatte att storspela i målet och gjorde med hennes räddningar att spänningen om möjligt blev ännu värre. Efter nervösa slutminuter blåste domaren av matchen och säsongens första derby slutade oavgjort.

• Med tanke på skadehistoriken den här säsongen är jag glad att vår nya trupp anammat vårt sätt att tänka. Sandviken tryckte på i andra halvlek men tillsammans och med ett starkt försvarsspel lyckades vi rädda poängen, avslutar Axlund.

Härnäst väntar en ny tuff motståndare i form av Rimbo IF. Matchen spelas borta på IP Arkadien lördag 11 maj klockan 16:00.

Matchfakta:

Gefle IF - Sandvikens IF 0-0

Startelva:

Tilda Keisu

Vanna Carlsten, Gabrielle Wågström, Klara Spångberg, Lise-lotte Ronnerfors (46´)

Jessica Westrin (78´), Lee Winroth, Ebba Gavlén, Karin Weinacht (78´)

Emelie Bernhardsson (88´), Ida Pettersson (29´)

Ersättare: Lotten Fahlberg, Wilma Gavlén (78´), Clara Engstrand (29´), Ninni Lang