Matchrapport: Gefle IF-Rynninge IK 3-0 (3-0)

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Sandlund, Mårtensson Almevid, Engberg, Rojas, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Ett revanschsuget Gefle klev ut i solskenet denna dag i uppgift att studsa tillbaka från förra uddamålsförlusten mot Nyköping. Gefle såg aggressiva och hungriga ut från start och den höga pressen gav resultat direkt.

1-0 kom i minut 5 efter att Adrian Bjelkendal Haaranen höll sig i rätt yta och tryckte in matchens första mål med ett kraftfullt skott högt i det vänstra hörnet av målet strax utanför straffområdet.

Gefle fortsatte ösa på framåt och i minut 10 så var samme Adrian Bjelkendal Haaranen på rätt ställe i straffområdet och kunde efter ett inspel placera in 2-0.

Matchens tempo kontrollerades mest av Gefle under hela första halvlek och i den 34’ minuten fick Grace Tanda en djupledsboll och slog till på volley med ett kraftfullt skott som gick i en båge över målvakten och in i nätmaskorna vilket innebar 3-0 till hemmalaget.

Rynninge försökte ta sig till någon typ av avslut i slutet av första halvlek och Anderson Da Silva fick en chans på nick i minut 38 men som styrdes utanför.

Halvleken styrdes av Gefle och ställningen var 3-0 i halvtid.

Andra halvlek

Gefle såg ut att vara nöjda med sin 3-0 ledning och slog av på takten lite vilket bjöd in Rynninge att äga lite mer boll än vad dom gjorde i första halvlek och att försöka skapa lägen.

Rynninge hade två skott i början av halvleken som inte ledde till några stora farligheter.

Gefle svarade med att skapa ett par bra lägen för bland annat Almevid och Tanda som båda sköt bollen utanför mål. Gefle satsade mycket på att stänga igen defensivt efter minut 60 och Rynninge hade stora svårigheter att spela sig igenom Gefles mittbackstrio.

Rynninge ökade bollinnehav öppnade upp för ett antal kontringar för Gefle men där Gefle misslyckades ett flertal gånger med sistapassningen.

I slutet av matchen så flyttade Rynninge fram mycket folk för att kunna jobba fram en reducering men Gefle gjorde en stabil match både offensivt och defensivt och matchen slutade 3-0 till Gefle.

Målskyttar

5’ Adrian Bjelkendal Haaranen

10’ Adrian Bjelkendal Haaranen

34’ Grace Tanda

Gula kort Gefle IF:

81’ Grace Tanda

Byten Gefle IF

78’ Rojas ut, Ranera in

73’ Haaranen ut, Fernandes in

68’ Engberg ut, Mattsson in