Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Tshutshu Tshakasua, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Albin Lohikangas, Iu Ranera, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle: Erik Granat (24’), Jacob Hjelte (31’, 42’), Isac Lidberg (64’), Tshutshu Tshakasua (75’)

Hörnor: 3-4

Gula kort: 0-3

Sammanfattning

Första halvlek

I inledningen av matchen så var det Gefle som styrde matchen med mycket bollinnehav medans bortalaget hade låga utgångspositioner och försökte utnyttja bolltapp från hemmalaget och kontra.

Mål 1-0 Gefle IF (24’) Gefle tog ledningen i mitten av halvleken när Isac Lidberg dribblade sig igenom försvaret och sedan ordnade fram ett skottläge till Erik Granat som tog tillfället i akt i boxen och tryckte dit bollen lågt i det högra hörnet av målet.

Mål 2-0 Gefle IF (31’) Efter ett fint lagspel så hittade bollen fram till Isac Lidberg i straffområdet som en skarvning serverade Jacob Hjelte som placerade in bollen vid den bortre stolpen.

Mål 3-0 Gefle IF (42’) Matchens tredje mål kom strax innan paus när Jacob Hjelte höll sig framme igen i boxen och bredsidade in bollen högt mot det bortre hörnet av målet.

3-0 var resultatet i halvtid.

Andra halvlek

I andra halvlek så ville Örebro Syrianska gå framåt för att kunna få kontakt resultatmässigt vilket skapade en mer böljande matchbild och mer ytor i båda riktningarna.

Mål 3-1 Örebro Syrianska (55’) På en kontring så lyckades Nabil Osman stöta in reduceringen från nära håll för gästerna efter att ha blivit frispelad.

Mål 4-1 Gefle IF (64’) Hemmalaget fick en straff som Isac Lidberg tog vara på med ett lågt skott i det vänstra hörnet. Målvakten gick åt rätt håll men lyckades inte nå bollen.

Mål 4-2 Örebro Syrianska (72’)  Bortalaget fick in ett till mål efter en trasslig situation där Michael Yanes Hernandez lyckades få en fot på bollen som tillslut rullade in i nät.

Mål 5-2 Gefle IF (75’) Det uppstod stora ytor i slutet av matchen att kontra på. Tshutshu Tshakasua gjorde Gefles femte mål när han fick en passning av Jacob Hjelte och sedan med ett kraftfullt avslut placerade in bollen i det bortre hörnet av målet.

Slutresultatet blev 5-2.

Text: Markus Löf

Statistik: Svenska fotbollförbundet