Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Jacob Ejerblad, Nils Eriksson, Kevin Persson, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Iu Ranera, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskyttar Gefle: Isac Lidberg (29’, 42’), Albin Lohikangas (59’)

Gula kort Gefle: Jacob Ejerblad (70’), Albin Lohikangas (88’)

Hörnor: 4-2

Gula kort: 2-3

Sammanfattning

Första halvlek

I inledningen av matchen så satsade Nyköping på en hög press för att stressa Gefle som ville styra matchbilden genom bollinnehav. Båda lagen hade ett par skottlägen var med 20 minuter spelade.

Mål 0-1 Nyköping (23’) På en kontring så lyckades bortalaget ta ledningen efter att Kristoffer Grauberg Lepik slängde sig fram på ett inlägg och tryckte in bollen hårt bakom Tim Markström.

Efter målet så började Gefle ta över spelet mer och mer och med en kvart kvar av halvleken så var det bara spel på en planhalva när Gefle gång efter gång försökte spela sig igenom Nyköpings försvar.

Mål 1-1 Gefle (29’) Kvitteringen kom rättvist efter att Isac Lidberg från nära håll bröstade in bollen i mål efter ett inlägg från Iu Ranera.

Mål 2-1 Gefle (42’) Samarbetet mellan Iu Ranera och Isac Lidberg bar frukt igen i slutet av halvleken när Ranera slog en hård passning till Lidberg som tog sig igenom och sköt in bollen i mål via den bortre stolpen.

Den första halvleken slutade 2-1.

Andra halvlek

Mål 3-1 Gefle (59’) Albin Lohikangas var långt upp i banan och pressade bortalagets målvakt som därefter misslyckades med sin rensning vilket gav Lohikangas möjligheten att stöta in bollen i öppet mål.

Mål 3-2 Nyköping (78’) Gefle slappnade av en aning för mycket i slutet vilket öppnade upp för bortalaget att trycka på för en reducering vilket också skedde när Kristoffer Grauberg Lepik återigen höll sig framme och stötte in bollen från nära håll efter en trasslig situation i boxen.

Nyköping försökte få fram chanser för att nå en kvittering men Gefle lyckades tillslut hålla ut och förhindra bortalaget från att göra ett till mål.

Slutresultatet blev en 3-2 vinst till Gefle IF.