Matchrapport: Gefle IF – Nyköping BIS 1-2 (0-0)

Domare: Farouk Nehdi

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Ranera, Kalabane, Sandlund, Faiqi, Rojas, Fernandes

Sammanfattning

Första halvlek

Början av matchen präglades av försiktighet från båda lagen och ett avvaktande spel. Några stora målchanser lyste med sin frånvaro den första delen av halvleken.

Efter cirka kvarten spelad hade Ranera ett bra skottläge strax utanför boxen men det hårda skottet riktat mot den bortre stolpen styrdes ut av en Nyköpingförsvarare.

De största chanserna i första halvleken kom när Fernandes var nära att styra in ett inlägg från Nilsson från högerkanten. Och när Fernandes sköt utanför efter ett fint förarbete från Iu Ranera.

Matchbilden var fortfarande jämn i slutet av halvleken och ställningen var 0-0 i halvtid.

Andra halvlek

I början av andra halvlek så såg med en aggressiv press Nyköping vassare ut än Gefle och två minuter in i matchen så sköt Enoch Adu ett farligt skott som McGuire hade problem med men bollen styrdes ut till en resultatlös hörna.

0-1 (67´) Tjugo minuter in i andra halvlek så fick Nyköping en frispark i ett ypperligt läge precis vid straffområdesgränsen. Frisparken förvaltades av Enis Ahmetovic som sköt bollen distinkt i den i det vänstra hörnet och bröt matchens målnolla.

0-2 (78´) Nyköping tilldelades en straff efter att Kalabane stängt vägen för en Nyköpinspelare. Straffen sattes av Enis Ahmetovic som sköt bollen i det högra hörnet.

Gefletränarens byten för dagen bestod av att byta in Mattsson, Tanda och Alhassan för att kunna ändra matchbilden till Gefles fördel och skapa mer offensivt tryck.

1-2 (82´) Inbytte Alhassan hade bara varit på planen i ett par minuter när han stötte in reduceringen från nära håll för hemmalaget på en kontring där Tanda stod för förarbetet.

Målet hav Gefle energi till att kunna få till en slutforcering och kvitteringsmålet hängde i luften men Nyköping gjorde en bra arbetsinsats defensivt och höll tätt.

Slutresultat: 1-2 till Nyköping.

Målskyttar Gefle IF
1-2 Ibrahim Alhassan, Assist: Grace Tanda

Gula kort Gefle IF
43´ Amadou Kalabane

Byten Gefle IF
49’ Ranera ut, Mattsson in
67’ Fernandes ut, Tanda in
76’ Persson ut, Alhassan in