Matchrapport: Gefle IF – Karlstad BK 0-5 (0-2)

Domare: Tess Olofsson

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Ejerblad, Kalabane, Norén, Mattsson, Ranera, Haaranen, Sandlund, Lohikangas, Fernandes, Tanda

Sammandrag

Första halvlek

Matchen rivstartades av Karlstad BK som efter bara 3 minuter fick in matchens första mål efter att Liridon Silmani nickade in 0-1 lågt i vänstra hörnet av målet efter ett välplacerat inlägg från Gefles vänsterkant.

Ett chockat Gefle försökte efter detta jobba sig in i matchen och kunde äga mycket boll på grund av att Karlstad var nöjda med sin ledning och fokuserade mycket på att backa hem och stänga ner ytor.

Gefle hade efter baklängesmålet momentum i anfallsspelet och hade två skott genom Lohikangas och Ranera som båda gick lågt tätt utanför målet.

Karlstad tog sig relativt kvickt ur Gefles offensiva grepp och i minut 15 fick Liridon Silmani en chans från nära håll i boxen och gästerna var en stolpträff från att utöka sin ledning.

Grace Tanda fick Gefles största chans i första halvlek i minut 21 när han efter en framspelning av Fernandes sköt bollen på mål från nära håll men Karlstads målvakt gjorde en kvick reflexräddning.

Gefle ägde bollen mycket men Karlstad hade bra kontroll på Gefle och väntade tålmodigt på lägen att kunna anfalla. I minut 33 kom 0-2 till Karlstad efter en kontring när Suleman Zurmati helt ren i boxen rullade in bollen bakom McGuire. 0-2 Var även resultatet i halvtid.

Andra halvlek

Andra halvlek börjades positivt av Gefle som ville framåt. Men i minut 49 så tilldömdes Karlstad BK en straff efter en hands-situation. Victor Edvardsen satte straffen i det vänstra hörnet medans McGuire slängde sig åt det andra hörnet och ändrade ställningen till 0-3.

Gefle försökte rycka upp sig och hade strax efter baklängesmålet en chans när Tanda spelade fram Fernandes som i ett bra läge sköt ett skott som målvakten ändå kunde plocka.

Luften gick ur Gefle helt när bortalaget gjorde 0-4 efter att bollen på ett märkligt sätt gick igenom Gefles försvar och resulterade i att Selmani enkelt kunde rulla in bollen i ett öppet mål.

Mackan valde i mitten av andra halvlek att byta in Mårtensson Almevid, Nilsson och Berggren mot Norén, Mattsson och Fernandes i ett försök att kunna etablera ett tryck mot gästernas försvar. Men Karlstads försvar var kompakta hela matchen och Gefle lyckades inte skära igenom deras välorganiserade och koncentrerade försvar.

Karlstad utnyttjade ett kontringsläge i minut 90+5 när Liridon Selmani fri mot mål klinkskt chippade in 0-5 i det vänstra hörnet av målet.

Matchens slutresultat blev 0-5.

Gula kort Gefle IF

90’ Ejerblad

Byten Gefle IF

60’ Mårtensson Almevid in, Norén ut

64’ Nilsson in, Mattsson ut

71’ Berggren in, Fernandes ut