Matchrapport: Gefle IF - Karlslunds IF HFK 2-1 (1-1)

Domare: Arian Chalak

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Sandlund, Kalabane, Ranera, Engberg, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Matchen började avvaktande med ett tätt bortaförsvar och där Gefle fokuserade på att äga bollen inom laget.

Några riktigt stora chanser lyste med sin frånvaro den första halvtimmen förutom ett skott på mål från Albin Lohikangas.

0-1 Karlslunds IF HFK (41´) Bortalaget tog sin in i matchen mer och mer när det återstod cirka en kvart kvar av den första halvleken. Och Christer Lipovac lyckades också sätta ledningsmålet för Karlslund strax innan paus efter en tilltrasslad situation i boxen.

1-1 Gefle IF (42´) Gefle lyckades svara direkt med en kvittering efter att Iu Ranera slog en fin höjdboll till den löpande Nils Nilsson som mycket kyligt skickade in bollen i nätmaskorna vilket betydde att ställningen var helt jämn inför pausvilan.

Andra halvlek

Kvitteringen precis innan paus gav en positiv energiboost till Gefle som kom ut med en bra kämpaglöd i den andra halvleken.

2-1 Gefle IF (53´) Isac Rojas gjorde inte några misstag när han tog emot en välslagen djupledsboll via marken från Albin Lohikangas då han säkert placerade in bollen bakom Karlslundmålvakten.

Karlslund tryckte på för en kvittering och hade ett par chanser men Gefleförsvaret jobbade väl tillsammans och gjorde allt för att inte släppa ledningen.

Tränaren Marcus Bengtsson valde i slutet att byta in några grovjobbande spelare som Alhassan, Haaranen och Berggren med uppgift i att stärka det defensiva jobbet men också för att få in mer energi i kontringarna.

Gefle lyckades tillslut hålla undan och tog en mycket viktig 2-1 seger vilket betydde 3 välbehövliga poäng till hemmalaget.