Matchrapport: Gefle IF – IK Frej 1-0 (0-0)

Publik: 151

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Amadou Kalabane, Axel Norén, Kevin Persson, Jacob Ejerblad, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Albin Lohikangas, Tshutshu Tshakasua, Jacob Hjelte, Sebastian Friman

Sammanfattning

Första halvlek

I inledningen av matchen så ägde IK Frej bollen mest medans Gefle koncentrerade sig mycket på att ligga rätt i positionerna och slå till med kontringar i rätt lägen. Gefle hade en boll i ribban i slutet av första halvlek efter ett inlägg av Sebastian Sandlund. I övrigt så hade båda lagen ett par halvchanser var att göra mål, men resultatet i halvtid var 0-0.

Andra halvlek

Mål! 1-0 Gefle IF (48´) Gefle startade den andra halvleken bra med en intensiv press och ledningsmålet kom tre minuter in i halvleken genom Albin Lohikangas som placerade in bollen med vänsterfoten i det högra hörnet av målet efter att ha blivit framspelad via marken av Tshutshu Tshakasua.

Motståndarna försökte jobba fram ett mål i slutet men lyckades inte komma igenom ett Gefleförsvar som jobbade disciplinerat och koncentrerat. Gefle höll ut i andra halvlek och vann med 1-0.

Text: Markus Löf