Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Kevin Persson, Amadou Kalabane, Tshutshu Tshakasua, Adrian Bjelkendal Haaranen, Iu Ranera, Sebastian Sandlund, Jacob Hjelte, Isac Lidberg, Erik Granat

Hörnor: 8-4

Gula kort: 1-0

Sammanfattning

Första halvlek

Början av den första halvleken startades bra av Gefle IF som ägde mycket boll. Gefle hade matchens första stora chans efter en kvart spelad när Isac Lidberg bröt sig loss på högerkanten och sedan försökte placera in bollen via marken från nära håll, men Luleås målvakt gjorde ett bra jobb och räddade.

Luleå fick en bra chans med tjugo minuter spelade när Briljante fick chansen från nära håll, men nicken räddades av Nils Nilsson på mållinjen.

Mål 1-0 Gefle IF (33’) Efter att Gefle bränt ett antal bra lägen så fick Jacob Hjelte tillslut in bollen i mål efter att han snappade upp en passning från Nils Nilsson och fick till ett hårt skott som touchade målvakten och in i det bortre hörnet.

Ställningen i halvtid var 1-0.

Andra halvlek

Mål 1-1 IFK Luleå (49’) Bortalaget fick en hörna tidigt i andra halvlek som man förvaltade på bästa sätt när Fredrik Lundgren höll sig framme i boxen och nickade bollen med kraft mellan Tim Markströms ben och in i mål.

Det var Gefle som hade spelövertaget för det mesta i slutet av matchen och försökte trycka på för att få fram ett ledningsmål.

Isac Lidberg hade två i princip identiska frilägen i boxen framspelade av Jacob Hjelte under andra halvlek men båda chanserna resulterade i samma utfall då Luleås målvakt lyckades komma ut snabbt och täcka ut båda skotten.

Slutresultatet blev 1-1.