Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Theodor Hansemon, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Jacob Hjelte, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Pontus Jonsson, Isac Lidberg, Leo Englund

Varningar Gefle: Erik Granat (20’), Mikael Bengtsson (21’), Leo Englund (33’), Kevin Persson (57’), Tim Markström (90+1’), Oskar Karlsson (90+3’)

Hörnor: 9-2

Gula kort: 6-2

Sammanfattning

Första halvlek

Matchen inleddes helt klart starkast av Gefle som såg pigga ut. Ett par halvchanser skapades i början av första halvlek genom skottförsök av bland annat Lohikangas, Sahlin.

Matchens hittills hetaste möjlighet dök upp efter 17 minuter när Isac Lidberg snodde åt sig bollen från Luleås försvar mitt framför straffområdet. Friläget resulterade dock inte i ett tillräckligt bra avslut.

Mål 1-0 Gefle IF (28’) Erik Granat förvaltade en frispark från långt håll på bästa sätt när han skickade upp en projektil mot det högra krysset som via stolpen flög otagbart in direkt i mål.

Efter ledningsmålet så började Gefle slå av på takten och vila lite mer med boll. Luleå som inte hade haft någon nämnvärd målchans i hela första halvlek började gå lite mer offensivt och hota Gefles backlinje mer och mer precis innan pausvilan.

Ställning i paus: 1-0.

Andra halvlek

Luleå startade den andra halvlek mycket bättre än första halvlek samtidigt som Gefle inte riktigt hade samma aggressivitet i presspelet och tempo i passningsspelet som i första halvlek.

Mål 1-1 IFK Luleå (66’) Efter ett flertal bra målchanser av bortalaget så lyckades Yassine Assam nicka in kvitteringen efter ett långt inlägg från högerkanten.

Gefle försökte gå mer framåt och skapa lägen men Luleå hade ett bra försvarsspel som läste Gefle på ett bra sätt medans Gefle hade problem att komma till några riktigt heta målchanser.

Den bästa chansen för Gefle att få in ledningsmålet hade Axel Näsholm i minut 89 när han smög in i boxen och försökte vricka in bollen i det vänstra hörnet av målet efter ett inspel från högerkanten. Men det låga och luriga skottet gick några decimeter utanför stolpen.

Mål 1-2 IFK Luleå (90’) Bortalaget fick i sista stund utdelning på en av sina kontringar när en Luleåspelare fixade straff efter en 1 mot 1 situation i boxen. Straffen förvaltades av William Olausson som sköt bollen högt i det vänstra hörnet av målet.

Slutresultatet blev 1-2.