Matchrapport: Gefle IF – IFK Kumla 6-1 (1-1)

Publik: 143

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Axel Norén, Yaya Kalabane, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Erik Granat, Adrian Bjelkendal Haaranen, Tshutshu Tshakasua, Axel Näsholm, Sebastian Friman, Isac Lidberg

Sammanfattning

Första halvlek

0-1 IFK Kumla Motståndarna IFK Kumla var det mest fokuserade laget i början av matchen och lyckades även göra matchens första mål efter ett missförstånd av Gefle IF. Simon Danielsson stod för målet.

1-1 Gefle IF Kort därefter så ryckte Gefle upp sig en aning och Isac Lidberg tryckte in kvitteringen några minuter senare efter en framspelning av Tshutshu Tshakasua.

Andra halvlek

2-1 Gefle IF Hemmalaget visade upp en större vilja och beslutsamhet i andra halvlek och Erik Granat såg till att ge Gefle ledningen tidigt i andra halvlek efter en assist av Tshutshu Tshakasua.

3-1 Gefle IF Gästerna hade svårt att stå emot Gefles press och Axel Näsholm kunde i mitten av andra halvlek placera in trean för Gefle.

4-1 Gefle IF Axel Näsholm var inte nöjd där utan satte även sitt andra mål för dagen efter en fin passning från Albin Lohikangas.

5-1 Gefle IF Gefle fortsatte mala på framåt och skapa lägen. Även Albin Lohikangas fick göra mål idag när han höll sig framme och nickade in femman efter ett inlägg från Nils Nilsson.

6-1 Gefle IF I slutet av matchen så fick också Måns Berggren chansen att göra mål och han tog vara på den möjligheten vilket fastställde slutresultatet till 6-1.

Slutresultat: 6-1

Text: Markus Löf