Matchrapport: Gefle IF - IFK Haninge 1-2 (0-1)

Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Nils Nilsson, Albin Lohikangas, Axel Norén, Amadou Kalabane, Kevin Persson, Erik Granat, Sebastian Sandlund, Tshutshu Tshakasua, Isac Lidberg, Axel Näsholm

Målskytt Gefle: Isac Lidberg (77´)

Gula kort Gefle: Inget.

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle startade matchen med mycket bollinnehav och hotade ständigt IFK Haninges backlinje. Ett dussin lägen skapades av Gefle i första halvlek men skärpan i avsluten var inte riktigt där.

Mål 0-1 (45+’) IFK Haninges Marijan Cosic tog vara på en möjlighet i boxen i slutminuterna av halvleken och sköt bortalaget till ledning strax innan paus. Vilket inte riktigt speglade matchbilden.

Den första halvleken slutade 0-1.

Andra halvlek

Gefle fortsatte i samma stil som första halvlek med att spela via marken och rulla runt bollen inom lagdelarna medans IFK Haninge va nöjda med sin ledning och mest satsade på kontringar.

Mål 0-2 (61’) Gästerna utökade sin ledning efter att Marijan Cosic återigen höll sig framme och stötte in bollen efter ett inlägg från högersidan.

Mål 1-2 (77’) Gefles första mål i matchen kom på en straff som Isac Lidberg behärskat rullade in i det vänstra hörnet medans målvakten slängde sig åt det andra hållet.

Gefle försökte forcera in en kvittering men bortalaget satsade allt på att stänga ner matchen vilket bidrog till att Geflespelarna hade svårt att få till en klar målchans i slutet.

Slutresultatet blev 1-2.

Text av: Markus Löf

Bild: Nils Westberg Löfgren