Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Kevin Persson, Theo Hansemon, Nils Nilsson, Erik Granat, Oskar Karlsson, Albin Lohikangas, Pontus Jonsson, Leo Englund, Isac Lidberg

Varningar Gefle: Isac Lidberg (45+1‘), Albin Lohikangas (78’)

Hörnor: 3-6

Gula kort: 2-4

Sammanfattning

Första halvlek

Matchbilden i första halvlek skulle kunna beskrivas som ett ställningskrig där båda lagen försökte ta kommandot utan att riktigt komma hela vägen fram utan att bli avbruten i speluppbyggnaden.

Gefles hetaste chanser kom genom Isac Lidberg, Erik Granat och Leo Englund som hade ett varsitt halvfarligt skott. Bortalagets farligheter kom främst genom Smajl Suljevic.

Ställningen var 0-0 i paus.

Andra halvlek

Den andra halvleken började på ungefär samma sätt som den första halvleken där matchbilden var väldigt jämn.

Mål 1-0 Gefle IF (55’) Efter en fin passning snett inåt bakåt från Leo Englund så var Pontus Jonsson på rätt ställe och rullade in ledningsmålet i det bortre hörnet av målet.

Mål 1-1 IFK Haninge (72’) Bortalaget kvitterade när Hady Saleh Karim slog till strax utanför straffområdet och bollen seglade med bra kraft mot den vänstra stolpen.

Gefle var laget som tryckte på lite mer i slutet för att få till ett avgörande mål. De inbytta spelarna Sebastian Friman och Ibrahim Alhassan hade varsitt skottläge i slutet, men skärpan var inte där i avsluten.

Slutresultatet blev 1-1.