Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Theodor Hansemon, Kevin Persson,, Albin Lohikangas, Amadou Kalabane, Erik Granat, Sebastian Sandlund, Sebastian Friman, Pontus Jonsson, Jacob Hjelte

Målskyttar Gefle: Jacob Hjelte (33’), Leo Englund (90+1’)

Varningar Gefle: Amadou Kalabane (90’), Erik Granat (61’), Oskar Karlsson (90+3’)

Hörnor: 4-10

Varningar: 3-1

Sammanfattning

Första halvlek

Bortalaget började matchen starkast när det gäller chanser. Tretton minuter in i första halvlek så prickar Karlstad ribban efter ett skott från nära håll. Utöver det så är den första halvleken avvaktande.

Mål 1-0 Gefle IF (33’) Gefle hittar ett bra kontringsläge och sätter ut bollen till Albin Lohikangas på kanten som sedan lägger in en perfekt boll via marken till Jacob Hjelte som inte gör något misstag och placerar in bollen i nät med bredsidan.

Karlstad skapar tryck i slutet av halvleken och har två stora chanser i boxen från nära håll. Men effektiviteten var inte tillräckligt bra för gästerna.

Resultat i halvtid: 1-0.

Andra halvlek

Början av andra halvlek var lite mer öppen där båda lagen skapade chanser åt båda hållen.

Mål 1-1 IF Karlstad (70’) Bortalaget kombinerar sig igenom Gefles försvar med snabba passningar, och Isaac Boye kan tillslut enkelt vinkla in bollen i mål när han befinner sig nära straffpunkten.

I den sista kvarten så skapade båda lagen mängder av bra lägen. Både Gefle och Karlstad ville gå ifrån den här matchen med 3 poäng istället för 1 poäng. Gefle prickade stolpen genom Ibrahim Alhassan som lossade ett hårt skott från gränsen av straffområdet.

Mål 2-1 Gefle IF (90+1’) Albin Lohikangas tar sig framåt i banan och passar Leo Englund i djupet som blir ren framför mål. Han är iskall och rullar in bollen i mål från nära håll i en snäv vinkel och ser därmed till att alla 3 poäng stannar i Gävle.

Slutresultat: 2-1.

Statistik: Svenska fotbollförbundet

Text: Markus Löf