Startuppställning Gefle IF: Tim Markström, Linus Sahlin, Theodor Hansemon, Kevin Persson, Albin Lohikangas, Tshutshu Tshakasua, Amadou Kalabane, Sebastian Sandlund, Erik Granat, Pontus Jonsson, Leo Englund

Hörnor: 10-6

Varningar: 1-2

Sammanfattning

Första halvlek

Brommapojkarna började matchen farligast och hade tre halvbra chanser i den första kvarten genom skott av Marijan Cosic, Omar Faraj och Samuel Leach Holm där alla försöken gick utanför mål.

Gefle stod upp bra och åt sig in i matchbilden i mitten av halvleken. Man jobbade till sig ett antal hörnor som möjliggjorde för Gefle att etablera tryck mot Brommapojkarnas försvar. I slutet av halvleken så slingrade sig bortalaget ur Gefles grepp och började skapa flera målchanser som var mycket nära att resultera i 0-1. Missriktade skott kombinerat med bra räddningar av Tim Markström resulterade i en 0-0 ställning i paus.

Andra halvlek

Andra halvlek är jämn med anfall åt båda hållen. Brommapojkarna var det laget som såg några procent vassare ut och närmast att kunna göra mål, även om Gefle var med i matchen och kom upp lite då och då med finurliga anfallskombinationer.

0-1 (90+5’) Efter en duell på vänsterkanten så stannar Gefle upp och vill att det ska vara frispark. Brommapojkarna tar tillfället i akt att kontra in det vinnande målet långt in på tilläggstiden när Martin Falkeborn inifrån boxen stöter in ett hårt inlägg från vänsterkanten i nättaket.