Matchrapport: Gefle IF - Hille IF 2-0 (1-0)
2019-06-03

Hållen nolla och två mål framåt gav Gefle en efterlängtad trepoängare hemma på Gavlevallen under fredagskvällen.

Ännu ett derby spelades när Hille IF välkomnades till Gavlevallen, en match där Gefle tog kommandot från start, precis så som Tomas Axlund hoppats på i förhand. Den framåtlutade attityden gav Gefle tidigt initiativet i matchen och i den sjunde minuten skruvade Helin Ünal in en hörna direkt i mål - ett mål som var både vackert och välförtjänt. Ünal gjorde förövrigt sin första start i division 1 och stod för en mycket bra insats från hennes plats till vänster i backlinjen.

• Det var otroligt kul att Helin tog chansen, hon stod för en väldigt bra insats och det känns extra kul med tanke på att hennes fjolårssäsong till stor del präglades av en jobbig hjärnskakning. Som helhet tycker jag att det syntes att det här var en viktig match för oss, det var viktiga poäng som stod på spel och jag tycker att det syntes i vårat spel. Men i efterhand får jag ändå säga att vi hanterade det på ett bra sätt, inleder Tomas Axlund.

I den andra halvleken fortsatte Gefle att föra spelet, men Hille var inte alls ofarliga och hotade ett par gånger med snabba omställningar. GIF-damerna hanterade dock dessa omställningar på ett bra sätt och efter en timmes spel pekade domaren på straffpunkten, straff Gefle! Fram stegade Lee Winroth som satte straffen säkert med sin vänsterdoja och därmed utökade Gefles ledning till 2-0.

• Vi trycker på bra i inledningen i den andra halvleken och det känns som att vi har bra kontroll över händelserna. Dock är det alltid lite vanskligt att bara ha ett måls ledning, speciellt mot Hille som verkligen är bra i omställningarna. Det kändes väldigt skönt att få in 2-0 och efter det tycker jag att vi har bra kontroll på matchen. Det var extra glädjande att vi kunde prestera på en hög nivå över 90 minuter, då vi tidigare under säsongen ofta haft dippar under matcherna som straffat oss hårt. Det var, som sagt, en viktig match för oss och det känns jättebra att vi kunde ta alla 3 poängen.

Tätt spelschema nu när Gefle imorgon åker till Ornäs för att som 2018-års segrare i DM möta Ornäs BK i första omgången av Svenska Cupen.

• Vi har laddat upp på Brynäsvallen och åker till Ornäs med ett kombinerat lag av dam- och U-spelare. Det är ett bra lag vi åker dit med - liknande det lag som slog Sandvikens IF i DM-finalen häromveckan. Vi har inte kunnat scouta Ornäs då de spelar i Div 2 Västra Svealand, istället lägger vi fullt fokus på vårat egna spel och jag känner att vi kommer maximalt förberedda trots att vi inte har någon jättebra koll på motståndet. Vi har stora ambitioner att gå så långt som möjligt i cupen och vi går självklart för seger, avslutar Axlund.

Härnäst väntar alltså match mot Ornäs BK i Svenska Cupen, imorgon tisdag 4 juni klockan 19:00, Ornäs IP. Nästa seriematch spelas på söndag 9/6 borta mot Västerås BK 30 15:00.

Matchfakta: Gefle IF - Hille IF 2-0 (1-0)

1-0 Helin Unal 7´

2-0 Lee Winroth 57´