Matchrapport: Gefle IF - Gustafs GoIF 8-1 (3-0)
2019-06-24

Glädje på Gavlevallen när Gefle IF tog alla 3 poäng och gjorde hela 8 mål framåt mot tabelljumbon Gustafs GoIF.

Efter en tung vår som präglats av en hel del skador och snöpliga resultat fick Gefle äntligen lite vind i seglen under veckan. Under tisdagen vann man sitt tredje raka DM-guld och följde sedan upp med att vinna med 8-1 mot Gustafs under söndagen. Ett resultat som gav Gefle en positiv målskillnad, ett lyft i tabellen och kanske framförallt en rejäl självförtroendeboost.
Nedan följer intervju med Gefle-tränaren Niklas Spångberg.

Niklas, ta oss igenom vinsten mot Gustafs.

• Vi inleder matchen väldigt bra, vi hade förhoppningar inför matchen att vi skulle få äga mycket bollen, och det fick vi. De första 20 minutrarna tycker jag att vi trummar på bra, vi har många goda intentioner och spelar en fin fotboll. Sen har vi en lite sämre period i mitten av halvleken, men går in i halvtid med 3-0 i ryggen. I den andra halvleken tycker jag att vi har full kontroll, även om Gustafs reducerar till 4-1 känner vi oss aldrig riktigt hotade. Sedan avslutar vi matchen bra och gör 4 mål sista kvarten, 4 mål som jag tycker är väldigt viktiga - både för målskillnaden och för självförtroendet. Det var skönt att vinna och viktigt att få göra många mål då vi haft lite "stolpe ut" tidigare. Det var dessutom riktigt fina mål vi gjorde.

Det blev även vinst tidigare i veckan när Gefle besegrade Valbo FF i damernas DM-final med 3-2.

• Det känns otroligt skönt att få en ny chans i svenska cupen nästa år. Förhoppningsvis får vi gå in i cupen med lite bättre förutsättningar då. Vi blev ju tvingade att bortprioritera cupen i år i och med tabelläget och alla skador vi haft i truppen, så därför känns det jätteroligt att vi får chansen igen nästa säsong. Det är ju också bra för laget att få vinna det här efter en ganska tung period, det i kombination med helgens vinst tror jag är jättebra för tjejernas självförtroende.

Efter två vinster på kort tid är känslan i laget bra när de nu laddar upp inför vårens näst sista match mot Sollentuna FK på lördag.

• Det blir en jätteviktig match, med tanke på tabelläget som vi och Sollentuna är i kommer den här matchen betyda väldigt mycket - båda lagen behöver en vinst. Självklart kommer vi efter den senaste veckan få lite mer arbetsro och vi har en bra känsla. Jag hoppas och tror att tjejerna ser fram emot en rolig utmaning i helgen!

Härnäst väntar alltså Sollentuna FK, lördag 29 juni, Norrvikens IP klockan 15:00.

Matchfakta: Gefle IF - Gustafs GoIF 8-1 (3-0)

1-0 Lee Winroth 12´
2-0 Ida Pettersson 15´
3-0 Emelie Bernhardsson 31´
4-0 Emelie Bernhardsson 48´
4-1 Matilda Jakobsson 79´
5-1 Wilma Gavlén 81´
6-1 Emelie Bernhardsson 86´