Matchrapport: Gefle IF FF - Syrianska FC
2018-03-10

Gefle tog under lördagen emot Syrianska FC och valde att göra många förändringar från senaste matchen mot Dalkurd. Netan Sansara gjorde debut i Gefletröjan och stod även för matchens enda mål.

Gefle IF FF – Syrianska FC 1-0 (1-0)

Startelvor

Viktor Frodig, Albin Lohikangas, Stefan Zarkovic, Jesper Florén (K), Kevin Persson, Netan Sansara, Adrian Bjelkendal Haaranen, Yassin Housni, Sebastian Sandlund, Igor Zhurakhovskyi, Jacob Hjelte

Dejan Garaca, Ihab Naser, Diego Brum, Success Chimankpa Nwosu, Ramez Matti, Mattias Mete (K), Sebastian Rajalakso, Aziz Ada, Seth Hellberg, Denis Viana Da Silva , Georg Makdesie.

Matchsummering

1` Hjelte tar avsparken och vi är igång!

3` Hjelte får ett friläge efter en fin brytning och framspelning av Igor Zhurakhovskyi. Men avslutet räddas av Syrianskas målvakt.

7` Syrianska får en fin möjlighet att ledningen när Ada blir helt frispelad framför Frodig men skjuter utanför.

9` Igor Zhurakhovskyi får fint skottläge vid straffområdesgränsen och skjuter ett hårt skott som räddas ut till hörna.

14` Gefle kontrar och på högerkanten får Yassin Housni chansen att avsluta men Garaca kan rädda skottet.

18` Syrianskas Sebastian Rajalakso får chansen att avsluta i straffområdet men skottet går precis utanför.

21` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle får hörna och Netan Sansara står påpassligt i straffområdet och nickar in ledningen till Gefle!

31` Netan Sansara spelar fram Hjelte med en fin passning som dessvärre står offside.

37` Livsfarligt läge för GIF där Yassin Housni först prickar ribban. På efterföljande situation får Zhurakhovskyi chansen att avsluta men Garaca gör en fin räddning.

41` Sebastian Rajalakso tilldelas en varning.

44` Netan Sansara får återigen chansen att avsluta i straffområdet men en fin räddning från Garaca stoppar engelsmannen från att göra sitt andra mål för dagen.

46` Vi är igång med andra halvlek här på Gavlevallen. Gefle genomför ett byte till andra halvlek. Netan Sansara går ut och ersätts av Jesper Björkman.

50` Gefle är väldigt nära 2-0 när Sebastian Sandlund slår ett fint inlägg på vänsterkanten som når fram till Housni men skottet räddas av Garaca.

65` Gefle genomför ett dubbelbyte. Jesper Floren och Igor Zhurakhovskyi går ut och Piotr Johansson och Melvin Mårtensson Almevid går in.

76` Yassin Housni får bollen på vänsterkanten och blir nerdragen. Därmed farligt frisparksläge för GIF.

78` Housni tar själv frisparken men skottet går en bra bit över.

81` Gefle genomför ett byte. Jacob Hjelte går ut och ersätts av Adam Bergmark Wiberg.

90` Bergmark Wiberg får chansen att punktera matchen när han kommer fri med Garaca men i sista stund lyckas Syrianskaförsvaret rensa bort bollen.