Matchrapport: Gefle IF FF - Selånger FK
2018-06-10

På ett för dagen kokande hett konstgräs kunde Gefle IFs Damer inkassera ännu en trepoängare hemma mot skickliga Selånger FK. Men det satt hårt åt och det krävdes en straff i matchens slutskede för att Gefle skulle gå från planen som segrare.

Matchen inleddes ganska avvaktande där de båda lagen tycktes känna lite på varandra. Men efter ett distansskott i kryssribban av Lee Winroth efter kvarten spelad vaknade matchen till liv ordentligt. Chanserna haglade sedan i båda riktningarna under en otroligt händelserik period. Utmärkande under perioden var Geflemålvakten Tilda Keisus räddning på ett friläge i den 21: a minuten och Lee Winroths missade jätteläge i den 30:e minuten efter en fin soloräd av högermittfältaren Mathilda Henriksson.

Trots flera heta lägen skulle första halvleken sluta 0–0, mycket tack vare fina räddningar av lagens båda målvakter och en del oskarpa avslut.

Den andra halvleken skulle sedan präglas av det varma vädret och tempot i matchen gick ner sig markant. De båda lagen hade svårt att hålla koncentrationen uppe i passningsspelet och det blev många bollbyten och fasta situationer på grund av oprovocerade misstag.

Gefle tycktes hantera värmen bäst i den andra halvleken och var det lag som skapade flest och bäst målchanser. Selånger hade dock ett par bra omställningslägen men de gånger man kom nära agerade Tilda Keisu väldigt stabilt och förtroendeingivande. I den andra riktningen hade Lina Bälin ett friläge som hon inte kunde förvalta och inhoppande Clara Engstrand ett jätteläge där hon inte riktigt lyckades få kontroll på bollen.

Clara Engstrand skulle dock få revansch då hon i den 81: a matchminuten blev nedriven och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Elin Bälin och placerade in matchens enda mål. Slutminuterna blev sedan inte särskilt dramatiska och Selånger verkade inte ha någon energi kvar för en slutforcering. Fullt förståeligt i den för dagen kokande grytan inne på Gavlevallen.

• Vi är mycket glada åt de tre poängen, säger tränare Tomas Axlund.

Extra beröm till en storspelande Tilda Keisu i Geflemålet.

Härnäst spelar Gefle match mot Bele Barkarby FF lördag 16 juni klockan 14:00 borta på Veddestavallen.

Gefle IF FF – Selånger FK 1–0 (0–0)

1–0 Elin Bälin 81´