Matchrapport: Gefle IF FF - Örgryte IS

Gefle jagade återigen en seger i jakten på nytt kontrakt i Superettan då Örgryte gästade Gavlevallen under tisdagskvällen. Matchen inleddes i ett högt tempo och chanser att ta ledningen för båda lagen uppstod. Det blev dock inget mål i den första halvleken och i pausvilan var det ovisst hur matchen skulle sluta. Det skulle dock vara bortalaget som fick utdelning då ÖIS-spelare tacklades ner i straffområdet under en farlig målchans och domaren blåste för straff. På straffen gjorde inte forne GIF-spelaren Diego Montiel något misstag utan sköt en hård och välplacerad straff som innebar 0-1 till Örgryte. Gefle försökte komma igen men förgäves och ÖIS fick åka hem med alla tre poängen.

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Björkman, Sansara, Kralj (Mårtensson Almevid 88`), Shaze (Housni 80`), Ortmark, Lantto, Johansson Törnros (Gussman 83`), Bajrovic.

Örgryte IS:

Lukic, Lans, Lindström, Altemark Vanneryr, Paulson (Jörnvik 90`), Ludwigson, Ericsson, Montiel, Tähti, Mendonca Fuhre (Sahlin 55`), Ervik.

Matchsummering:

1` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång!

2` Diego Montiel prövar skott för sitt Örgryte men skottet går över.

8` Väldigt nära ledning för Örgryte när ÖIS-spelare når högst på en hörna men August Strömberg räddar i sista sekunden.

9` Nära nära när Gefle tilldelas en hörna. Sansara skjuter på en retur och det ser ut att bli mål men domaren bedömer att bollen räddas på mållinjen. Därmed fortsatt 0-0 här på Gavlevallen.

20` ÖIS har just nu mycket av spelet och ligger närmast ett ledningsmål. Gefle försvarar sig dock bra och lyckas hålla undan.

22` Ytterst nära ledningsmål när Altemark Vanneryr kommer fri med Strömberg och ser också ut att kunna rulla in bollen men Zarkovic dyker upp sista sekunden och blockerar skottet.

24` Paulson får chansen att skjuta utanför straffområdet och det blir ett hårt skott som touchar ribban och går ut till inspark.

30` Anton Kralj får en smäll och blir liggande men är uppe på benen igen. Kortare avbrott i spelet.

34` Paulson prövar skott igen men Strömberg är med på noterna och gör en fin räddning.

39` Bajrovic får chansen att avsluta vid straffområdesgränsen och det ser ut att bli farligt men ÖIS-spelare lyckas täcka undan skottet.

45+1` Domaren blåser för halvtidsvila och vi har 0-0 inför den andra halvleken.

46` Jakob Lindström tar avsparken och den andra halvleken är igång!

54` Väldigt nära ledning för Gefle när Bajrovic får chansen att nicka i straffområdet efter ett väldigt fint inlägg från Kralj. Lukic gör dock en kanonräddning och vi har fortfarande mållöst.

58` Diego Montiel tar sig fram och skjuter. Bollen styrs över till en hörna för ÖIS. Hörnan blir resultatlös

61` Straff för ÖIS.

62` Bollen skjuts till höger om Strömberg som går åt rätt håll men straffen är hårt slagen och välplacerad. 0-1 till bortalaget.

69` Törnros möter ett inlägg i straffområdet men lycka inte få en fot på bollen och ÖIS behåller ledningen.

70` Bajrovic prövar skott och det ser ut att bli farligt men går tätt utanför.

73` Netan Sansara tilldelas en varning.

89` Gefle jagar en chans att kvittera men ÖIS försvarar sig bra och GIF har svårt att komma till lägen.

90+3` Ytterst nära att Gefle lyckas kvittera när Yassin Housni får in ett inlägg till Zarkovic som nickar tätt utanför.

90+5` Netan Sansara får sitt andra gula kort och visas ut.

90+5` Matchen slutar 0-1 till Örgryte.