Matchrapport: Gefle IF FF - Norrby IF

Efter den tunga förlusten mot Värnamo så var det ett revanschsuget Gefle som tog emot Norrby på Gavlevallen. Efter en något trevande start så var det Gefle som fick den första riktiga målchansen när Piotr Johansson spelade fram Bajrovic som inte gjorde något misstag. Norrby gav inte upp och tretton minuter senare prövade Savolainen att skjuta och bollen letade sig in bakom Frodig i Geflemålet. Gefle var dock det hetare laget och innan halvtid fick Ortmark chansen att avsluta i straffområdet och Gefle återtog därmed ledningen. I andra halvlek började Norrby bäst. Men istället var det Bajrovic som återigen blev fint framspelad, denna gång av Kralj och Bajrovic noterades därmed som tvåmålsskytt. Gefle höll undan och kunde därmed behålla hoppet om en kvalplats inför de avslutande omgångarna i Superettan.

Gefle IF FF:

Frodig, Sansara, Björkman, Kralj, Shaze, Lantto, Sandlund (Zarkovic 46`), Ortmark, Johansson, Mårtensson Almevid (Törnros 71`), Bajrovic (Lohikangas 81`).

Norrby IF:

Krasniqi, Khayat, Azulay, Dresevic, Mohamad (Svensson 81`), Översjö (Almqvist 61`), Osmanagic (Nilsson 57`), Saidi, Savolainen, Eriksson, Yarsuvat.

Matchsummering:

1` Richard Yarsuvat sparkar igång matchen och vi är igång här på Gavlevallen!

5` Trevande inledning på matchen och inga chanser än så länge.

8` Norrby får matchens första hörna. Nickas undan av Jonas Lantto.

9` Snabb spelvändning av Gefle. Anton Kralj avancerar framåt och avslutar men skottet räddas av Krasniqi i Norrbymålet.

11` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle tar ledningen. Mycket fin passning av Lantto till Piotr som i sin tur slår ett inlägg mot Bajrovic som säkert gör ledningsmålet. 1-0!

14` Anton Kralj är spelsugen och dribblar på vänsterkanten. Inlägget styrs undan av Norrbyförsvarare till hörna som blir resultatlös.

16` Kralj tilldelas en varning.

18` Bajrovic snor åt sig bollen i mittplan och ser att Krasniqi är långt ute men skottet letar sig precis ovanför ribban.

21` Khayat driver framåt och prövar skott men bollen går en bit utanför.

23` Norrby kvitterar. Nicklas Savolainen skjuter ett skott utanför straffområdet som tar på GIF-spelare och går in i mål. 1-1.

32` Mårtensson Almevid avancerar framåt och prövar skott som styrs på Norrbyförsvarare och går ut till en hörna. Hörnan blir resultatlös.

36` Mårtensson Almevid avancerar framåt och hittar fram till Kralj som spelar in till Bajrovic som skjuter på Norrbyförsvarare till hörna.

37` MÅÅÅÅÅÅL! Jacob Ortmark får bollen i straffområdet efter en misslyckad rensning och gör inget misstag utan sätter 2-1 till Gefle!

43` Kvitteringen är nära när Yarsuvat spelas fram i straffområdet men Frodig gör en jätteräddning till hörna. Hörnan blir resultatlös.

45` Yarsuvat blir återigen framspelad i straffområdet men det blir istället avblåst för offside.

45+1` Netan Sansara tilldelas en varning.

45+2` Domaren blåser för halvtid och vi har hemmaledning här på Gavlevallen.

46` Melvin Mårtensson Almevid tar avsparken och vi är igång!

50` Norrby något bättre under inledningen av den andra halvleken.

51` Yarsuvat får nicka från nära håll men får ingen kraft i nicken och bollen plockas ner av Frodig.

55` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Kralj tar sig fram på vänsterkanten och hittar fram till Bajrovic som får öppet mål. 3-1!

59` Abdelrahman Saidi tilldelas en varning när han river ner Mårtensson Almevid. Farligt frisparksläge för GIF som tyvärr slås utanför av Bajrovic.

64` Saidi skjuter ett hårt skott som Frodig räddar till hörna. Hörnan blir resultatlös.

67` En rörig situation i Gefles straffområde slutar med att Yarsuvat får avsluta från nära håll men skottet styrs över målet till hörna. Ingen större farlighet på efterföljande hörna.

69` Pontus Almqvist får avsluta men Frodig är med på noterna och räddar.

72` Jesper Björkman tilldelas en varning.

77` Norrby jagar en reducering och har det mesta av spelet och chanserna. Gefle försvarar sig bra.

78` Khayat avslutar i straffområdet men Gefleförsvaret lyckas täcka undan.

80` Norrbyspelare är nära att bli fri men en riktigt fin brytning av Zarkovic avvärjer läget.

85` Gefle fortsätter att försvara sig bra med fem minuter kvar av ordinarie tid och kommer också till en del spelvändningar.

87` Hugo Svensson möter ett inlägg och det ser ut att bli farligt men nicken går utanför och Gefle behåller sin tvåmålsledning.

90` Vi har fyra tilläggsminuter.

90+1` Törnros möter ett inlägg men nicken går utanför.

90+4` Fantastisk prestation av Kralj som driver fram från högerkanten och hittar fram till Törnros som dock skjuter utanför.

90+6` Domaren blåser och Gefle tar tre poäng efter en mycket fin insats!