Matchrapport: Gefle IF FF - Jönköpings Södra IF

Gefle tog emot Jönköpings Södra under fredagskvällen och det var ett revanschsuget Gefle som kom till spel efter två raka förluster. J-Södra inledde matchen bäst men Gefle fick spelet att stämma och gjorde 1-0 genom Adam Bergmark Wiberg. Under andra halvleken så hade båda lagen chanser,  men det skulle visa sig att Jönköpings Peter Gwargis var mest effektiv och avgjorde matchen med två mål.

Gefle IF FF – Jönköpings Södra IF  1-2 (1-0)

Avslut: 6-11
Hörnor 4-8
Varningar: 2-3

Startelvor:

Gefle IF FF:

Strömberg, Zarkovic, Sansara, Floren (Housni 83`), Kralj, Ljungberg, Lantto, Zhurakhovskyi (Bengtsson 69`), Johansson, Bergmark Wiberg, Törnros (Hjelte 37`).

Jönköpings Södra IF: Pettersson, Siwe (Johansson 80`), Watson, Fendrich, Olsson (Orlov 62`), Wilhjalmsson, Smylie, Jallow, Liljenbäck, Al-Ammari, Gwargis (Tannus 88`).

Matchsummering:

1` Erik Törnros tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

2` Peter Gwargis sätter fart på sin högerkant och skjuter matchens första skott på mål men Strömberg räddar.

9` Smylie får tag i bollen nära straffområdet och skjuter ett skott som Strömberg räddar.

10` Adam Bergmark Wiberg får bollen i straffområdet och skjuter men Jönköpingsförsvarare lyckas täcka och bollen rensas undan.

12` Efter en hörna avslutar Tom Siwe på volley och bollen går i stolpen. Väldigt nära bortaledning men fortfarande mållöst.

13` Fredrik Olsson möter ett inlägg och prövar skott men Strömberg är återigen med på noterna och räddar.

24` Bergmark Wiberg får bollen efter en spelvändning och lyckas komma till skott som dock räddas av Pettersson i Jönköpingsmålet.

25` Christian Ljungberg prövar distansskott men bollen går tätt utanför.

27` Fint samspel mellan Törnros och Kralj leder nästan till att Kralj får avsluta från nära håll men Jönköpingsförsvaret lyckas avvärja.

29` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bergmark Wiberg får mycket yta att avsluta vid straffområdeslinjen och gör inget misstag utan placerar in 1-0 till Gefle!

34` Gefle är nära att utöka ledningen när Bergmark Wiberg kommer loss på högerkanten och hittar in till Törnros men bollen går utanför.

38` Törnros fick i samband med målchansen en smäll och tvingas lämna. Jacob Hjelte ersätter därmed Törnros.

39` Ett mycket fint anfall från Gefle där till slut Jonas Lantto får chansen att avsluta men skottet går utanför.

45+1 Gefle med ännu ett fint anfall. Christian Ljungberg blir framspelad utanför straffområdet men skottet går tätt utanför.

46` Jönköpings Södra tar avsparken och vi är igång!

55` Tio minuter spelade av den andra halvleken och det är just nu lite av ett ställningskrig där ingen av lagen kommer till målchanser.

56` Bergmark Wiberg blir frispelad efter ett inkast men Pettersson i Jönköpingsmålet får en hand på avslutet och bollen rensas undan.

58` Gwargis får bollen vid straffområdeslinjen och skjuter ett placerat skott som går i mål. Därmed kvitterat.

60` Piotr Johansson driver bollen uppåt på högerkanten och hittar in till Bergmark WIberg med ett fint inlägg. Skottet går dock på Pettersson och Gefle lyckas inte återta ledningen.

66` Jönköpings Södra är inne i en fin period och jagar ett ledningsmål. Gefle försvarar sig dock bra och det står fortfarande 1-1.

68` Till slut kan dock Södra också ta ledningen. Ett hårt skott från vänsterkanten av Peter Gwargis letar sig upp i krysset. Därmed 1-2.

79` Bergmark Wiberg fortsätter att vara farlig och får chansen att kvittera när han får yta att avsluta i straffområdet men skottet räddas av en fin parad av Pettersson.

90+5` Gefle trycker på för en kvittering under slutminutrarna men Jönköpings Södra försvarar sig bra och håller undan. Matchen slutar 1-2 till bortalaget.