Matchrapport: Gefle IF FF - IK Uppsala
2018-08-09

Under onsdagskvällen spelade Gefle omgång två av Svenska Cupen när Elitettanlaget IK Uppsala gästade Gavlevallen. Trots Gefles fina inledning av matchen och i perioder jämnt spel visade Uppsala varför dem hör hemma i elitettan och matchen slutade 0–4, även om de siffrorna var något i överkant.

Inför matchen pratade Gefles tränare Tomas Axlund om att inte anpassa sig allt för mycket efter IK Uppsala och att Gefle skulle försöka spela sitt spel där de gillar att hålla i bollen. Inledningen av matchen innehöll just detta, ett Gefle utan större respekt för motståndarna där de tog upp bollen i planen med ambition att vara offensiva och skapa målchanser.

Efter jämna första 20 minuter kom baksmällan när bristen på kommunikation i Gefleförsvaret straffade sig och IK Uppsala kunde göra kvällens första mål. Gefle revanscherade sig trots 0–1 och fortsatte försöken till att vara offensiva och hålla boll.

Den andra halvleken innehöll samma Gefleanda men Uppsalas 2–0 luckrade upp GIF och gjorde att bortalaget hann med ytterligare två mål innan domaren blåste av matchen.

•  ”2–0 luckrade upp det lite för mycket lite för tidigt. Vi gör en väldigt bra andra halvlek, förutom att vi släpper in tre mål. Det är en bra match för oss, det är såna här matcher vi behöver spela för att kunna bli bättre”, sa Axlund efter matchen till MittMedia.

I och med förlusten är Gefle utslaget ur Cupen för i år men tack vare vinsten i DM i slutet av juni i år finns en ny chans till avancemang i Svenska Cupen nästa säsong.

Härnäst väntar seriematch för Gefle när Enköpings SK UK på söndag gästar Gavlevallen klockan 14:00, hoppas vi ses då!

Gefle IF FF – IK Uppsala 0–4 (0–1)

0-1 Jennifer Sjösten 24´

0-2 Beata Olsson 60´

0-3 Beata Olsson 82´

0-4 Julia Lyckberg 88´