Matchrapport: Gefle IF FF - IK Sirius FK
2018-03-25

Under lördagsförmiddagen tog Gefle IF FF emot IK Sirius FK i ett sista genrep inför Superettan. Gefle stod för en stark insats och tog ledningen i första halvleken efter ett fint frisparksmål av Yassin Housni. Sirius tog dock taktpinnen i andra halvlek och vände till en 1-2 ledning. Gefle kom i slutet av matchen tillbaka och kunde till slut kvittera genom mål av Jesper Björkman.

Gefle IF FF – IK Sirius FK 2-2 (1-0)

Startelvor:

Gefle IF FF:
Strömberg , Björkman, Gussman,  Sansara , Johansson,  Lohikangas,  Housni, Lantto, Ljungberg, Bergmark Wiberg, Hjelte.

IK Sirius:
Wicks, Sirelius, Björkström, Arvidsson, Larson,  Gustafsson, Razak, Vecchia, Ogbu, Eddahri, Maholli.

Matchsummering:
3' Gefle i en kontring när Bergmark Wiberg stoppas och får frispark. På frisparken får Hjelte ett fint läge efter en nickduell men skjuter tyvärr över.

6' Sirius får ett fint läge efter kontring men Maholli skjuter utanför.

10' Razak testar skott utifrån men skjuter bollen till inkast.

13' Eddahri bryter in och testar skott från distans men skjuter högt över.

15' Lantto vinner en luftduell efter inspark och sätter upp ett anfall för Gefle.

16' Bra anfall av Gefle där Sansara kommer in i straffområdet och går i backen, ingen straff av situationen.

18' Lantto stoppar Sirius från en kontring med en väl avvägd glidtackling.

20' Björkman stoppar ett Sirius-skott inne i straffområdet. Mycket bra läge för gästerna och bra avvärjt av Björkman.

24' Lantto testar ett inspel på höjden men Sirius målvakt hinner först till bollen och plockar den.

27' Lohikangas skickar in ett inlägg i straffområdet som rensas bort. Hörna till Gefle.

31' Lantto tilldelas gult kort efter att ha stoppat en kontring. Situationen föregicks av ett bra skott från Housni utanför straffområdet.

32' Bergmark Wiberg och Hjelte kombinerar fint på vänsterkanten och kommer till inlägg, som tyvärr gick högt och ut till inspark.

36' Sirius med ett farligt inlägg som går lite för högt för att Maholli ska få huvudet på bollen.

37' Vecchia blir helt ren från två meter men Strömberg gör en reflexräddning och stoppar skottet.

39' Eddahri blir helt ren efter ett inlägg men avslutar högt över.

41' Sirius får frispark strax utanför straffområdet efter att Vecchia gjorts ner av Bergmark Wiberg.

45' MÅÅÅÅÅL! Housni sätter en frispark från högerkanten! Gefle leder med 1-0. Det blir det sista som händer innan domaren blåser av.

47' Frispark till Gefle efter att Housni fått en smäll mot huvudet i en nickduell.

50' Sansara tilldelas en varning efter att ha gjort ner en Siriusspelare långt ner på Gefle vänsterkant. Frispark till Sirius.

52' Bra anfall av Gefle där Johansson skickar in ett inlägg som Sirius tyvärr kan nicka undan.

55' Maholli får ett bra läge i straffområdet men Geflespelare är i vägen och skottet styrs ut. Hörna till Sirius.

57' Johansson utmanar på högerkanten och görs ner. Frispark till Gefle.

58' Sansara blockerar inspel. Hörna till Sirius. På efterföljande hörna kan Johansson, efter en något tilltrasslad situation, rensa bort bollen.

61' Tryck från Sirius nu, men Gefle fredar sitt mål bra och Johansson kan ta bort bollen.

62' Bergmark Wiberg går iväg i en kontring för Gefle och görs ner strax utanför straffområdet, ingen frispark dock och Sirius har bollen igen.

64' Återigen bra tryck från Sirius som får in ett inlägg som Strömberg dock hinner först på och plockar bollen.

65' Eddahri skickar in bollen farligt mot mål och Sansara får rensa på mållinjen.

65' Eddahri byts ut mot Sam Lundholm och därmed är matchens första byte gjort.

67' Bergmark Wiberg, Hjelte och Housni anfaller för Gefle där Housni avslutar men Siriusspelare hinner mellan och styr skottet till hörna.

69' Sansara avvärjer en farlig situation där Maholli annars skulle blivit fri.

70' Sirius byter igen och Sirelius byts ut mot Johan Eiswohld.

71' Sirius byter en tredje gång där Razak går ut till förmån för Oscar Kindlund.

73' Maholli kommer fri med Strömberg där Geflemålvakten gör en fin räddning.

74' Mål för Sirius, efter ett inkast viker Vecchia in från högerkanten och skickar in ett hårt distansskott bakom Strömberg. 1-1.

74' Efter målet byter Gefle ut Sansara och in kommer Stefan Zarkovic.

76' Sirius tilldelas en frispark på offensiv planhalva efter att Bergmark Wiberg gjort ner en motståndare.

78' Housni styr frisparken till hörna, på hörnan gör Sirius sedan 1-2 genom nyss inbytte Kindlund. Mål för Sirius och 1-2 alltså.

80' Ogbu tilldelas gult kort efter att ha gjort ner Ljungberg på mittplan. Gefle får sedan frispark högre upp i banan efter att Bergmark Wiberg fällts.

82' Lohikangas testar skott långt utifrån som Wicks styr till hörna.

83' MÅÅÅL! På följande hörna gör Jesper Björkman mål via nick! 2-2 nu!

84' Lundholm testar skott utifrån men skjuter utanför Strömbergs vänstra stolpe.

86' Bra kontring av Gefle där Hjelte spelar fram Lantto som tyvärr inte får träff på bollen och skottet går till inspark. Dessförinnan gjorde Housni ett fint förarbete fram till Hjelte.

89' Housni snurrar på vänsterkanten och blir neddragen. Frispark till Gefle.

90' Bergmark Wiberg når högst på frisparken och tvingar Wicks i Sirius mål till en räddning.

91' Bergmark Wiberg tilldelas gult kort.

92' Johansson tar sig runt på högerkanten och spelar in till Housni som tyvärr inte får träff och bollen kan rensas av Sirius.

92' Bergmark Wiberg skjuter över från strax utanför straffområdet efter en fin passning från Housni.

93' Där blåser domaren av matchen som slutar 2-2. Pigg avslutning av Gefle som tog över spelet i andra halvan av andra halvlek.