Matchrapport: Gefle IF FF - IK Frej Täby
170402 Gefles Jonas Lantto under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Viktig match väntade för Gefle när IK Frej gästade Gavlevallen. Det började tungt då Frej tog ledningen genom Dusan Jajic som skulle visa sig ha en väldigt lyckad eftermiddag. Gefle ville annorlunda efter första målet och började skapa chanser och fick också utdelning två gånger om genom mål av Admir Bajrovic och Jonas Lantto. Matchen avbröts kort därefter på grund av åskoväder och när matchen blåstes igång igen så vände matchbilden totalt.  Jajic kvitterade och kort därefter återtog Runnemo ledningen till Stockholmslaget . Gefle gjorde ett försök att återigen vända på matchen i den andra halvleken men istället var det Frej som var det bättre laget och utökade ledningen till 2-5 vilket också blev slutresultatet.

Gefle IF FF:

Frodig, Lohikangas (Gussman 57`), Björkman, Floren (Törnros 77`), Johansson, Ljungberg (Kastrati 70`), Lantto, Sandlund, Bergmark Wiberg, Bajrovic.

IK Frej Täby:

Elgan, Glasberg, Falkeborn, Ekdal, Runnemo (Stavrothanasopoulos 77`), Graden, Degerlund, Bouvin, Hansson (Zlotnik 70`), Peter, Jajic (Bellander 85`).

Matchsummering:

1` Förre GIF-spelaren Marcus Hansson tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

2` Christian Ljungberg med matchens första skott men bollen går en bit ovanför målet.

7` IK Frej har haft det mesta av bollinnehavet inledningsvis men Gefle har sett farliga ut i omställningarna.

8` Jajic är nära att bli frispelad men får inte kontroll på bollen och Frodig kan avvärja.

9` Piotr Johansson kan sånär få fram bollen till Bajrovic men passningen är för brant och Elgan kan plocka upp bollen.

11` Jajic får en kanonträff utanför straffområdet och skjuter 0-1 till IK Frej.

12` Nära kvittering direkt när Bergmark Wiberg sånär når ett inlägg från Piotr Johansson men bollen rinner undan.

16` Mycket fin aktion från Bergmark Wiberg när han driver fram från vänsterkanten och lyckas ta sig förbi Frejförsvarare men det välplacerade skottet räddas ut till hörna av Elgan. Hörnan blir resultatlös.

20` Jajic är återigen nära att bli målskytt när han spelas fram vid straffområdesgränsen men skottet räddas av Frodig.

21` Bergmark Wiberg möter ett inlägg och får en fot på bollen men skottet går utanför.

23` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! Bajrovic blir framspelad i straffområdet och gör inget misstag utan placerar bollen till vänster. Kvitterat på Gavlevallen! Piotr noteras för framspelningen.

27` MÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle har vänt underläge till ledning! Denna gång är det Jonas Lantto som blir framspelad i straffområdet av Bajrovic och gör inget misstag. 2-1!

34` Fint anfall från Gefle där Jonas Lantto återigen får chansen att avsluta men Elgan är med på noterna och räddar.

37` IK Frej sätter fart direkt och Dusan Jajic dribblar i straffområdet och kan sätta kvitteringen för Frej.

43` Matchen har återigen vänt när Joakim Runnemo snappar upp ett inlägg och sätter ledningsmålet för IK Frej.

45` Domaren blåser för halvtid, inga tilläggsminuter.

46` Bajrovic tar avsparken och vi är igång igen här på Gavlevallen!

47` Väldigt nära att Frej utökar sin ledning men skottet från nära håll går utanför.

50` Ljungberg prövar att bryta framåt och avsluta men skottet går en bit utanför.

50` Piotr Johansson snappar upp bollen i mittplan och driver framåt men skottet skjuts utanför.

59` Nsima Peter utökar Frejs ledning när han påpassligt slår in en retur. 2-4 till bortalaget nu.

63` Allting tycks gå Frejs väg just nu då Dusan Jajic återigen gör mål. Ett hårt skott som letar sig in i det vänstra krysset.

68` Gefle satsar framåt för en reducering men Frejförsvaret är välorganiserat och avvärjer försöken.

74` Jonas Lantto prövar skott utanför straffområdet men en fin aktion från Elgan räddar ut bollen till hörna.

80` Mycket fin räddning från Frodig då Jajic skjuter ett hårt skott som räddas ut till hörna.

90` Vi har två minuters tilläggstid.

90+2` Domaren blåser för full tid här på Gavlevallen. Matchen slutar 2-5.