Matchrapport: Gefle IF FF - IFK Värnamo
170402 Gefles Christian Ljungberg med bollen under fotbollsmatchen i Superettan mellan Frej och Gefle den 2 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Under måndagen spelade Gefle IF sin första match i Superettan 2018 och det blev en jämn tillställning på Gavlevallen mot gästande Värnamo. Jonas Lantto inledde målskyttet fint framspelad av Anton Kralj. Värnamo kom tillbaka och kvitterade men i slutminutrarna kunde Christian Ljungberg avgöra med ett vackert avslut.

Gefle IF FF - IFK Värnamo 2-1 (0-0)

Avslut 3-5
Hörnor 2-9
Varningar 1-1

Startelvor:

Gefle: Strömberg, Johansson, Gussman, Zarkovic, Björkman, Kralj, Ljungberg, Lantto, Housni, Hjelte, Bergmark Wiberg.

Värnamo: Andersson, Maikkula, Andersson, Lissette, Winst, Randelovic, Achinioti Jönsson, Ask, Henningsson, Cederquist, Abdu.

Matchsummering:

1` Jacob Hjelte tar avsparken och vi är igång!

3` Gefle första chans i matchen. Jonas Lantto sliter sig loss i mittplan och skjuter ett skott som går en bit över målet.

10` Gefle har inlett piggt de inledande tio minutrarna och varit det bättre laget. De riktigt målfarliga chanserna har dock inte infunnit sig ännu.

17` IFK Värnamo är nära att ta ledningen när Cederquist sånär kan göra mål från nära håll men efter en tilltrasslad situation får August Strömberg tag i bollen.

19` Mera farligheter från Värnamo. På en hörna når en Värnamospelare högst men en fin räddning från Strömberg räddar situationen.

28` Adam Bergmark Wiberg prövar skott från vänster men skottet går utanför.

34` Värnamos Lumala Abdu skjuter ett hårt skott utanför straffområdet som går tätt ovanför ribban. Fortsatt mållöst här på Gavlevallen.

45` En mycket fin passning från Jesper Björkman ger Piotr Johansson chansen att avsluta men Anderssson gör en fin räddning. På returen får Anton Kralj chansen att avsluta men skottet går över.

45` Cederquist tar avsparken för Värnamo och vi är igång!

49` Gefle inleder andra halvlek mycket piggt och jagar ett ledningsmål!

51` Anton Maikkula tilldelas en varning.

59` MÅÅÅÅÅÅÅL! Underbar löpning av Kralj på vänsterkanten som hittar in till Jonas Lantto som säkert gör 1-0 till Gefle!

65` Yassin Housni hittar Jacob Hjelte med en fin passning, Men en Värnamoförsvarare täcker skottet och Värnamo reder ut situationen.

68` Gefle genomför matchens byte. Yassin Housni går ut och ersätts av Fitim Kastrati.

70` Värnamo genomför sitt första byte. Anton Maikkula går ut och ersätts av York Rafael.

75` Med kvarten kvar att spela så är det Värnamo som jagar ett ledningsmål men Gefle försvarar sig bra och det är fortsatt Gefleledning.

76` Mål! Dessvärre gör Värnamo mål genom Pär Cederquist som stöter in bollen i mål efter ett fint inlägg från vänsterkanten. 1-1 här på Gavlevallen.

83` Värnamo fortsätter att hålla taktpinnen efter sitt kvitteringsmål och ligger just nu närmast ett ledningsmål.

85` Anton Kralj tilldelas en varning.

86` MÅÅÅÅÅÅÅÅL! Gefle tar ledningen i slutet av matchen efter att Jonas Lantto petar fram bollen till Christian Ljungberg som skjuter ett välplacerat skott som letar sig in i mål.

88` Värnamo genomför ett byte. Lumala Abdu går ut och ersätts av Jon Birkfeldt.

90` Värnamo genom sitt sista byte. Daniel Ask går ut och ersätts av Archford Gutu.

91` Gefle genomför ett byte. Jacob Hjelte går ut och ersätts av Jesper Floren.