Matchrapport: Gefle IF FF - Helsingborgs IF

Efter förlusten hemma mot Brage så var det dags för en lång bortaresa då Helsingborg väntade på Olympia. Helsingborg som imponerat stort och toppar serien skulle stå för ett kraftbesked under lördagseftermiddagen. Bjarnason inledde målskyttet i den sextonde minuten och sex minuter senare utökade skånelaget sin ledning. Uppförsbacken blev därmed väldigt svår och Charlie Weberg fastställde slutresultat i den andra halvleken till 0-3.

Gefle IF FF:

Strömberg, Sansara, Björkman, Gussman, Kralj, Johansson, Sandlund (Mårtensson Almevid 82`), Shaze, Ortmark, Törnros, Housni (Bajrovic 63`).

Helsingborgs IF:

Hansson, Eriksson, Weberg, Granqvist, Degn Randrup (Holgersson 64`), Bojanic, Abubakari, Svensson, Jönsson, Moro, Bjarnason (Do Carmo 81`).

Matchsummering:

1` Bjarnason tar avsparken för sitt Helsingborg och vi är igång här på Olympia!

1` Ser ut att bli farligt direkt när Yassin Housni får bollen i straffområdet men lyckas inte komma till skottläge och chansen rinner ut i sanden.

10` Lugn inledning på matchen där Helsingborg haft mesta av spelet men inga farligheter än så länge

14` Det ser ut att bli farligt när Max Svensson får yta att avsluta men Jesper Björkman täcker undan till hörna.

18` Mål för Helsingborg. Ett fint inlägg når fram till Bjarnason som skjuter direkt och skottet blir välplacerat. 0-1.

23` Mål för Helsingborg. Olyckligt när ett inlägg slås in där Björkman försöker styra undan men bollen går istället i mål. 0-2.

33` Bjarnason nickar in en hörna i mål men domaren bedömer att Strömberg blir störd och det är istället frispark för GIF.

38` Rasmus Jönsson får yta i straffområdet att avsluta men Björkman avvärjer skottet i sista sekund.

40` Nära mål för Helsingborg när Bjarnason får nicka från nära håll men Strömberg gör en fin räddning.

45` Vi har halvtidsvila här på Olympia.

46` Yassin Housni tar avsparken och andra halvleken är igång!

48` Svensson prövar skott utanför straffområdet men skottet går utanför.

53` Svensson försöker chippa in bollen i mål i en svår vinkel men bollen går över.

56` Sandlund prövar skott men får ingen riktig träff och bollen går utanför.

62` Mål för Helsingborg. Charlie Weberg är påpassligt framme på en hörna och gör 0-3.

69` Törnros prövar att skjuta men skottet täcks av HIF-försvarare och går ut till hörna. Hörnan leder inte till någon större farlighet.

71` Ortmark skjuter utanför straffområdet och det är ett bra skott som går tätt över.

73` Jönsson får bollen i straffområdet med Strömberg är långt ute men skottet skjuts utanför.

81` Max Svensson får en fin passning och får avsluta i straffområdet men skottet går utanför.

84` Svensson blir fri med Strömberg men står för en mycket fin räddning.

90` Wanderson får chansen att avsluta men skottet går över.

90+3`Domaren blåser av och matchen är slut.