Matchrapport: Gefle IF FF - GAIS

Gefle intog återigen Gavlevallen efter två bortamatcher som resulterade i fyra poäng. Motståndet stod GAIS för som senast kom från två oavgjorda matcher. Ett oavgjort resultat såg också möjligt ut denna måndagskväll då GAIS dominerade mycket av spelet men hade förtvivlat svårt att överlista Strömberg i Geflemålet. Gefle visade dock prov på stark vilja och i 80:e minuten spelade Piotr Johansson fram Adam Bergmark Wiberg som sköt segern till hemmalaget. Tre härliga poäng efter en bra försvarsinsats och Gefle kämpar vidare för nytt kontrakt i Superettan.

Gefle IF FF:

Strömberg, Floren, Zarkovic (Törnros 77`), Björkman, Kralj, Shaze, Lantto, Ortmark (Kastrati 90), Johansson, Bajrovic (Lohikangas 85`), Bergmark Wiberg.

GAIS:

Mehic, Angelin, Andersen, Elfgren Nyström, Wängberg, Bergholtz (Östling 86`), Olsson, Eid, Djuric (Hamidovic 64`), Wede, Westermark (Pllana 64`)

Matchsummering:

1` Bajrovic tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

5` Positiv start från Gefle där hemmalaget varit det bättre laget under de första fem minuterna. Inga farligheter än dock.

7` Farlig när GAIS går till anfall men skottet från Carl Wede räddas ut till hörna av Gefleförsvaret. Även hörnan blir farlig när GAIS-spelare når högst med en nick men August Strömberg är med på noterna och räddar.

15` Snabb omställning av Gefle där Floren slår in ett inlägg som nickas till hörna av GAIS-försvaret. Hörnan blir dock resultatlös.

18´ Farligt anfall från GAIS där Alexander Angelin blir framspelad och skjuter direkt men August Strömberg gör en fin räddning.

20` Fin period från Gefle nu som skapar flera farliga lägen i GAIS straffområde men lyckas inte komma till avslut.

22` Efter en hörna går bollen till Anton Kralj som prövar skott men skottet går tätt över.

24` Det ser ut att bli farligt när Mahmoud Eid får chansen att avsluta i straffområdet men skottet går rakt på Strömberg som klarar.

31` Fin aktion från Adam Bergmark Wiberg när han dribblar sig fram på vänsterkanten men lyckas tyvärr inte få fram bollen till medspelare

36` GAIS får chansen att avsluta i straffområdet men rakt på Gefleförsvarare som kan rensa undan.

41` Floren blixtrar till och prövar skott från distans men Mehic i GAIS-målet räddar.

45` Piotr Johansson hittar fram till Lantto som prövar skott men får inte till avslutet och vi har inspark.

45+1` Jacob Ortmark tilldelas en varning. Kort därefter blåser domaren av den första halvleken.

46` Jesper Westermark tar avsparken för sitt GAIS och andra halvleken är igång!

50` Ganska lugn inledning på den andra halvleken. Gefle något bättre.

56` Tryck från GAIS där Göteborgslaget får tre hörnor på raken men Gefle reder ut situationerna och vi har fortsatt mållöst.

60` Trycket från GAIS fortsätter och Gefle får inrikta sig på defensiven.

62` Väldigt farligt när Wede får avsluta från nära håll men August Strömberg är återigen med på noterna och lyckas rädda skottet. Farligt även på efterföljande läge men skottet från Westermark går utanför.

66` Inlägg från Bajrovic som istället blir ett skott. Mehic räddar dock skottet.

68` Pllana får chansen att avsluta men får inte alls ordning på skottet och bollen går över målet.

74` Väldigt nära ledning för GAIS när Pllana skjuter bollen i ribban och på efterföljande retur får GAIS-spelare bollen men lyckas inte hålla den i spel och det blir istället inspark för Gefle.

79` MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! En snabb omställning där Piotr hittar fram till Bergmark Wiberg som snyggt dribblar sig in i straffområdet och avslutar snyggt till höger om Mehic!

86` Bergmark Wiberg blixtrar till igen men Mehic gör en fin räddning.

88` August Strömberg tilldelas en varning.

89` GAIS jagar ett kvitteringsmål men Strömberg är mycket bra och håller Gefle kvar i ledningen.

90` Fyra minuters tilläggstid.

90+2` Pllana tilldelas gult kort.

90+3` Tungt skott från Erik Törnros som går en bit utanför.

90+4` GAIS jagar sista minuterna men Gefle fortsätter att kämpa för tre poäng!

90+5` Domaren blåser och Gefle tar tre poäng! jubel Stort på Gavlevallen!