Matchrapport: Gefle IF FF - Falkenbergs FF
170523 Gefles mŒlvakt Viktor Frodig tar ned ett inlŠgg i kamp med GAIS Steven Old under fotbollsmatchen i Superettan mellan GAIS och Gefle den 23 maj 2017 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

Gefle jagade tre poäng när topplaget Falkenberg gästade Gavlevallen. Det såg också positivt ut i den första halvleken när Gefle skrapade fram många målchanser men lyckades inte spräcka målnollan. I den andra halvleken inledde Falkenberg bäst och visade prov på effektivitet när de gjorde tre mål på åtta minuter. Gefle fortsatte efter den dåliga inledningen av den andra halvleken att skrapa fram målchanser men förgäves, matchen slutade 0-3 till Falkenberg.

Gefle IF FF:

Strömberg (Frodig 37`), Sansara, Björkman, Floren, Kralj, Lantto, Ortmark, Shaze (Mårtensson Almevid 82`), Johansson, Bajrovic (Zarkovic 69`), Bergmark Wiberg.

Falkenbergs FF

Nilsson, Englund, Brink Joza, Karlsson (Johansson 87`), Karlsson, Wede (Egbuchunam 82`), Björkengren, Carlsson, Östlin, Pärsson (Krizanovic 82`), Söderström.

Matchsummering:

1` Bajrovic tar avsparken och vi är igång här på Gavlevallen!

1` Gefle med första anfallet. Jakob Ortmark får chansen att avsluta utanför straffområdet men skottet går rakt på Hampus Nilsson i Falkenbergsmålet.

2` Ytterst nära ledning för Gefle. Piotr Johansson kommer loss på sin högerkant och spelar in till Adam Bergmark Wiberg som får avsluta från nära håll men Nilsson gör en väldigt fin räddning. På returen får Bajrovic chansen att avsluta men även då står Nilsson för ännu en fin räddning.

11` Gefle får frispark på vänster och bollen slås in mot mål där Jesper Björkman möter bollen med en nick men avslutet går tyvärr utanför. Mycket bra start från Gefle.

17` En fin passning på djupet ser ut att skapa en farlig målchans för Christoffer Carlsson men August Strömberg är påpassligt framme och fångar bollen innan Carlsson hinner ifatt den. Fortsatt 0-0.

20` Fin aktion av Bergmark Wiberg som får tag i bollen och försöker nå Jonas Lantto med en passning men Falkenbergsförsvaret lyckas rensa undan till hörna. Hörnan blir resultatlös.

30` Strömberg får en smäll i duell med Falkenbergs Erik Pärsson. Vi har ett litet avbrott i spelet men Strömberg är nu uppe på benen igen.

35` Mycket bra läge när Piotr Johansson blir framspelad av Bergmark Wiberg men skottet från Johansson styrs ut till en hörna. Hörnan leder inte till någon större farlighet.

36` August Strömberg tvingas avbryta matchen. In kommer istället Viktor Frodig.

38` Bergmark Wiberg bryter in till vänster och kommer till skottläge men skottet går en bit över.

41` Återigen fint anfall på vänsterkanten av Gefle men skottet räddas av Nilsson med en enhandsräddning.

43` Falkenberg får ett kanonläge att göra mål när Robin Östlind får chansen att skjuta direkt i straffområdet men Netan Sansara lyckas styra bollen till en hörna.

45+3` Ett fint inlägg når fram till John Björkengren men nicken går utanför.

45+5` Domaren blåser av och vi har halvtidsvila.

46` Östlind tar avsparken och vi är igång med den andra halvleken!

50` Falkenberg inleder den andra halvleken piggast och får också utdelning när Christoffer Carlsson spelas fram och placerar in 0-1 till vänster om Frodig.

54` Falkenberg gör 0-2. John Björkengren nickar in en hörna från nära håll.

58` Mardrömsminuter nu för Gefle då Falkenberg är ruggigt effektiva. Erik Pärsson blir framspelad och skjuter ett direktskott som går in i mål. 0-3.

70` Gefle vägrar ge upp och fortsätter att anfalla. Denna gång är det Netan Sansara som får chansen att avsluta från nära håll på en hörna men Falkenbergsförsvaret lyckas avvärja i sista sekunden.

72` Johansson hittar Bergmark Wiberg med en lång passning men skottet går utanför.

73` Shaze överraskar med ett långskott som Nilsson räddar. På returen får Zarkovic bollen och får en jättechans men Nilsson räddar återigen med en mycket fin räddning.

75` Bergmark Wiberg försöker återigen att göra mål när han dribblar i straffområdet men skottet kommer för sent och Falkenberg lyckas täcka undan skottet.

80` Gefle fortsätter att försöka få till ett reduceringsmål. Ett längre anfall slutar med att Shaze får avsluta men skottet räddas tämligen enkelt av Nilsson.

88` Frispark i farligt läge. Ortmark skjuter och bollen styrs snyggt av Sansara men dessvärre rakt på en Falkenbergsförsvarare. Väldigt nära reducering men tyvärr inget mål.

90+1 Jesper Floren avslutar nära straffområdesgränsen men Nilsson gör ännu en fin räddning till hörna.

90+2` På hörnan går bollen till Zarkovic som dessvärre skjuter över.

93` Ortmark snyggt framspelad i straffområdet men Nilsson räddar återigen.

94` Matchen slutar 0-3 till Falkenberg.