Matchrapport: Gefle IF FF - Bollstanäs SK
2018-05-10

Efter tre raka vinster åkte Gefledamerna på säsongens första förlust när de mötte starka Bollstanäs SK hemma på Gavlevallen under lördagseftermiddagen. Efter en händelsefattig första halvlek blev det desto mer situationer i den andra halvleken och matchen slutade till slut 3–0 till Bollstanäs.

Bortalaget BSK öppnade matchen starkast och skapade lägen redan från start och det var därför på kontringar som Gefle fick de första chanserna. Med tajt försvarsspel och ett bra målvaktsspel av Tilda Keisu stod Gefle emot och lyckades jobba sig mer och mer in i den första halvleken. Ett par chanser åt vardera håll senare blåste domaren av den första halvleken som slutade mållös.

Efter ett jämnt avslut på de första 45 minuterna skulle det komma att bli avgörande vilket lag som gjorde matchens första mål. Redan sex minuter in i den andra halvleken gjorde BSK 0–1 för att minuter senare öka på ledningen till 0–2, det bollsäkra bortalaget fortsatte därefter att ligga på och Gefle blev under en period nedtryckta. Hemmalaget tillät sig dock inte bli besegrade redan då utan gick för en reducering och skapade sin bästa chans i minut 72 när Ida Pettersson tillsammans med Mathilda Henriksson hittade fina kombinationer. Istället för reducering utökade BSK till 0–3 vilket också blev matchens slutresultat. Gefle mötte ett för dagen bättre lag och tar lärdom av förlusten samtidigt som de ser fram emot nya utmaningar, närmast på lördag när Gefle åker till Norrtälje för att möta Rimbo IF kl. 13:00.