Matchrapport: Gefle IF FF - Bele Barkarby IF

Det släppte rejält för Gefle i säsongens sista hemmamatch när Bele Barkarby gästade Gavlevallen. 2–0 redan efter 12 minuter slutade hela 6–0 till hemmalaget.

Gefle inledde matchen mycket bra och följde den matchplan de satt upp inför där de ville trycka ner Bele med ett effektivt spel. Tre halvchanser i inledningen är bara början på vad som skulle sluta i ett målkalas. 1–0 kom den elfte minuten när Ida Pettersson öppnade målskyttet, minuten senare utökade Gefle till 2–0 då med Clara Engstrand som målskytt.

• Otroligt skönt att 1–0 kom så pass tidigt i matchen, det är lite det som saknats under säsongen, de tidiga målen på hemmaplan, säger tränare Tomas Axlund.

Med en 2–0 ledning kunde Gefle spela ett avslappnat spel men där Bele hade sina uppstickare i mitten av den första halvleken utan några egentliga farligheter.

• Med ett så pass bra motstånd som Bele går det inte att hålla den standard vi hade i inledningen, vi gjorde ändå 3–0 och fick en bra avslutning på den första halvleken. I halvtid reflekterade vi över matchplanen och hade ett bra samtal om att vi ville göra en stabil inledning av den andra halvleken.

Gefle fortsatte visa upp ett varierat anfallsspel vilket resulterade i 4–0 i den 54:e minuten.

• Efter 4–0 passade det bra att byta in fräscha spelare, alla fem som kom in gjorde det bra och det är roligt i en sådan här match att flera får möjligheten att spela.

Ersättarna bidrog till energi vilket gjorde att Gefle gjorde både 5–0 och 6–0 innan domaren blåste av matchen.

• Vi är mycket glada åt den träningsvecka vi gjorde inför den här matchen, att kunna prestera så bra så pass sent in i säsongen. Vi gör en jäkligt bra match, avslutar Axlund.

Härnäst väntar säsongens sista match, lördag 6 oktober möter Gefle Korsnäs IF FK borta på Lindvallen klockan 14:00!

1-0 Ida Pettersson 11´

2-0 Clara Engstrand 12´

3-0 Ida Pettersson 37´

4-0 Lee Winroth 54´

5-0 Clara Engstrand 87´

6-0 Julia PLaneskog 90+2