Matchrapport: Gefle IF - FC Linköping City 0-2 (0-0)

Domare: Ozan Camlibel

Startuppställning Gefle IF: McGuire, Persson, Norén, Lohikangas, Nilsson, Haaranen, Kalabane, Sandlund, Berggren, Rojas, Tanda

Sammanfattning

Första halvlek

Gefle började bra med en positiv attityd och aggressivitet i press-spelet som resulterade i 3 hemmahörnor de första minuterna. En av hörnorna blev farlig efter en trasslig situation nära mål, men bollen gick inte in den gången.

Ju längre halvleken led desto mer tog Linköping över initiativet i matchen. Bortalagets största chans kom i minut 17 men McGuire gjorde sitt jobb den gången.

Linköping fortsatte trycka på hela halvleken igenom medans Gefles lag sjönk lägre och lägre ner i positionerna. Innan paus så hade Linköping 2 till skott på mål men McGuire var med på noterna då också.

Resultatet var 0-0 i paus där Linköping styrde bollinnehavet och hade flest målchanser under den första halvleken medans Gefle mest försökte ligga rätt i positionerna och vänta på rätt läge att attackera på.

Andra halvlek

Den andra halvleken började i samma stil som den första halvleken där Linköping tryckte på framåt med ett snabbt kortpassningsspel mot ett försvarande Gefle.

0-1 53´ Bortalagets första mål kom välförtjänt på en kontring från vänster där Douglas Abner Almeida Dos Santos kyligt nickade in bollen från en snäv vinkel mot det bortre hörnet av målet.

Gefles anfallsspel kom oftast genom kontringar. Rojas fick ett skottläge efter sextio minuter men skottet räddades.

0-2 80´ Adam Larsson vrickade med precision från nära håll in tvåan för Linköping efter en kontring från högerkanten.

Gefletränaren bytte in Fernandes och Alhassan för att försöka få in mer hot framåt i matchens slutskede.

Fernandes hade Gefles sista stora målchans när hans välplacerade skott mot den bortre stolpen räddades ut till hörna som blev resultatlös efter en kontring från vänsterkanten.

Målskyttar Gefle IF

Gula kort Gefle IF

Byten Gefle IF

73’ Nilsson ut, Alhassan in

80’ Berggren ut, Fernandes in